Pep Guardiola, față în față cu istoria. Manchester City, încă un pas spre tripla de senzație

0
Publicat:

După ce s-a impus în Premier League, Manchester City a câștigat sâmbătă seară al doilea trofeu: Cupa Angliei, după un meci contra rivalei Manchester United (2-1). Calificată în finala Ligii Campionilor (10 iunie, Istanbul, ora 22.00), City e la un pas de o triplă pentru istorie: câștigarea campionatului, Cupei Angliei și a Champions League.

Pep Guardiola și City sunt pe drumul cel bun. Foto Getty images
Pep Guardiola și City sunt pe drumul cel bun. Foto Getty images

O singură echipă a mai făcut asta până acum. Este vorba chiar de Manchester United, antrenată de Sir Alex Ferguson, care a reușit să câștige toate cele trei competiții în sezonul 1998/1999.

Dacă până acum antrenorul Pep Guardiola nu făcea declarații referitoare la posibilitatea de a face tripla - ”Istorie? Când mori, doar familia își amintește de tine câteva zile și apoi, gata! Trist, dar adevărat” -, acum tehnicianul lui City și-a schimbat speech-ul. "Este prima dată când putem vorbi despre triplă", a declarat Guardiola pentru Sky News.

"Împotriva lui United, a fost special pentru orașul nostru, pentru fanii noștri. Am evoluat foarte bine. Foarte, foarte bine. Sunt atât de mulțumit. Suntem la un meci distanță de triplă. Le-am spus jucătorilor că trebuie să pună presiune pe ei. Pentru a fi recunoscuți ca învingători, trebuie să câștigăm și Liga Campionilor", a declarat tehnicianul spaniol.

Bilanțul lui Pep Guardiola la City

”Cetățenii” au câștigat alături de Pep Guardiola titlul de campioană de cinci ori în Premier League din șapte ediții. La aceste trofee se adaugă alte șase: de două ori Cupa Angliei și de patru ori EFL Cup. În sezonul 2020/2021 City a pierdut pierdut finala Ligii Campionilor cu Chelsea, scor 0-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite