„O situaţie similară nu s-ar fi întâmplat în Ungaria”. Răducioiu, uimit de primirea lui Viktor Orban pe stadionul lui Sepsi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orban, Dioszegi si selecţionerul Ungariei, Marco Rossi. FOTO Facebook
Orban, Dioszegi si selecţionerul Ungariei, Marco Rossi. FOTO Facebook

Viktor Orban a făcut o baie de mulţime, nu în Ungaria, ci în România, pe stadionul din Sfântu Gheorghe, la duelul din Conference League dintre Sepsi şi Olimpija Ljubljana, 3-1.  Fostul internaţional Florin Răducioiu s-a arătat surprins de primirea caldă de care a avut parte prim-ministrul maghiar.

Orban a venit la meci însoţit de selecţionerul naţionalei Unagariei, italianul Marco Rossi, şi de mai mulţi oficiali ai guvernului maghiar. Ei s-au alfat în vizită la Băile Tuşnad, acolo unde în aceste zile este organizată Universitatea de Vară Balvanyos. Aclamat de cei 7.500 de spectatori, Orban a stârnit mirare printre români. 

„Mi se pare ciudat. E foarte ciudată această imagine. Premierul Ungariei să vină în România şi să încurajeze o echipă din România... Eu sunt un apolitic, nu vreau să intru în aceste discuţii, dar o situaţie similară nu cred că s-ar putea întâmpla în Ungaria”, a spus Florin Răducioiu la OrangeSport.

Alături de Viktor Orban au mai stat Eduard Novak, ministrul Sportului din România, Kelemen Hunor, fost candidat la Preşedinţia României, dar şi patronii de la Backa Topola şi Dunajská Streda, alte cluburi controlate de guvernul de la Budapesta. Orban este adeptul dezvoltării infrastructurii sportive din Ungaria sau din ţări cu mari comunităţi maghiare.

Returul de la Ljubljana este programat joi, 28 iulie, de la ora 20:00. Dacă trece de Olimpija Ljubljana, Sepsi va evolua cu câştigătoarea duelului Rijeka (Croaţia) - Djurgardens (Suedia).

35 de milioane de euro a investit Guvernul de la Budapesta în stadionul nou construit la Sf. Gheorghe

Viktor Orban ne-a felicitat. Nu am am negat niciodată că Guvernul Ungariei ne-a construit stadionul. Tot Guvernul a venit la meci. Ne-au felicitat, ne-au spus că avem o echipă bună - Laszlo Dioszegi, patron Sepsi      

Şi fostul internaţional Dănuţ Lupu a comentat prezenţa lui Orban la meciul de la Sfântu Gheorghe: ”Eu cred că acest lucru a însemnat o mare palmă dată sportului românesc şi spun asta pentru că în ultimii ani statul maghiar a investit foarte mult în echipele din Covasna şi Harghita, fie că a fost vorba de fotbal, handbal şi hochei, iar guvernanţii noştri nu au făcut la nivel naţional pentru sport. Este ruşinos! 

Cu alte cuvinte, ungurii se pot implica în sport şi în alte ţări, nu doar la ei, acolo unde există comunităţi ale maghiarilor, iar noi nu suntem în stare să facem nimic la noi acasă. Asta ar trebui să dea mult de gândit guvernanţilor noştri”, a declarat Dănuţ Lupu, pentru Orange Sport.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite