Noua Zeelandă a învins Australia în finala CM de rugby: 34-17! Două recorduri pentru All Blacks

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua Zeelandă este vechea şi nouă campioană mondială la rugby, după ce a trecut de Australia cu 34-17. Finala a avut loc pe stadionul Twickenham din Londra, în faţa a 80.000 de spectatori.

Noua Zeelandă a învins Australia în finala Campionatului Mondial de rugby, scor 34-17. Selecţionata All Blacks a stabilit două recorduri: este prima naţională care îşi apără trofeul cucerit în urmă cu 4 ani şi prima naţională care cucereşte trofeul Webb Ellis pentru a treia oară. Şi un record personal: Noua Zeelandă câştigă pentru prima dată cupa mondială în afara graniţelor ţării. 

Meciul a început bine pentru All Blacks. Noua Zeelandă a condus cu 16-3 la pauză, iar în startul reprizei secunde a mai marcat un eseu: 21-3. Eliminarea lui Ben Smith a ajutat Australia să marcheze două eseuri şi să strângă scorul la 21-17!

Un dropgol reuşit de Dan Carter, o lovitură transformată de la jumătatea terenului de acelaşi Dan Carter şi un eseu marcat la ultima fază a jocului prin Barrett au dus scorul la 34-17.

Marcatorii finalei: Skudder, Nonu, Barret (încercări), Carter (patru lovituri de pedeapsă, două transformări şi un dropgol) - Pocock, Kuidriani (eseuri), Foley (două transformări şi o lovitură de pedeapsă). 

Medalia de bronz a fost câştigată de Africa de Sud, care s-a impus, vineri, în faţa Argentinei, scor 24-13.

Noua Zeelandă s-a mai impus la Cupa Mondială în 1987 şi în 2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite