CM de rugby: eliminaţi dramatic de Australia, scoţienii sunt furioşi pe arbitru. Acesta a fugit ruşinos la vestiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai tensionat sfert de finală de la Cupa Mondială de rugby a fost cel dintre Australia şi Scoţia. Echipa din sud a câştigat cu o lovitură de pedeapsă acordată uşor.

Scoţia conducea cu 34-32 cu câteva momente înaintea finalului partidei cu Australia de la Cupa Mondială O lovitură de penalitate transformată de australieni în minutul 79, pentru o presupusă poziţie de ofsaid, a trimis echipa de la Antipozi în semifinale: 35-34!

Imediat ce a pus capăt partidei, arbitrul Craig Joubert a fugit efectiv la vestiare, un gest rar întâlnit pe stadioanele de rugby. Scoţienii au rămas mască văzându-l pe Craig Joubert alergând spre cabine, fără măcar să mai salute sportivii.

Fostul internaţional scoţian Gavin Hastings nu s-a ferit de cuvinte: "Dacă mă întâlnesc cu acest arbitru, o să-i spun că sunt dezgustat. Nu se face aşa ceva pe terenul de rugby, nu este spiritul acestui sport."

Căpitanul scoţian Greig Laidlaw e de părere că la faza respectivă arbitrul ar fi trebuit să ceară arbitraj video pentru a înlătura orice dubiu, chiar dacă regulamentul nu prevede acest lucru pentru faze de ofsaid. 

Sferturile Cupei Mondiale
Africa de Sud - Ţara Galilor 23-19
Noua Zeelandă – Franţa 62-13
Argentina – Irlanda 43-20
Australia – Scoţia 35-34
Semifinale
Africa de Sud – Noua Zeelandă, sâmbătă, ora 18.00, DigiSport 2
Argentina – Australia, duminică, ora 18.00, DigiSport 1
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite