Neymar, primul gol în Liga Campionilor Asiei: Al-Hilal a defilat cu starul brazilian în echipă VIDEO

0
Publicat:

Starul brazilian, Neymar, a marcat primul său gol pentru echipa saudită Al-Hilal, în partida câştigată cu scorul de 3-0 în faţa iranienilor de la Nassaji Mazandaran, marţi, la Teheran, în cadrul Ligii Campionilor Asiei la fotbal.

Neymar
Neymar

Fostul atacant al PSG, recrutat de clubul saudit în luna august, în schimbul sumei de 90 de milioane de euro, a marcat al doilea gol meciului de pe stadionul Azadi, în minutul 58, în urma unui şut cu piciorul stâng. Aceasta este prima reuşită a lui Neymar în cinci meciuri disputate sub culorile noii sale formaţii.

VEZI GOLUL LUI NEYMAR

Al-Hilal a deschis scorul în minutul 18, prin sârbul Aleksandar Mitrovic, fostul atacant al echipei engleze Fulham, înainte ca Neymar să dubleze avantajul oaspeţilor. Rezultatul final a fost stabilit de rezerva Saleh Al-Shehri, în minutul 90+3.

Cele două echipei au evoluat o mare parte a meciului în zece jucători, după eliminările lui Salman Al Faraj, căpitanul lui Al-Hilal, şi Amir Houshmand, jucătorul gazdelor, cu şapte minute înainte de pauză, pentru comportament violent.

În urma acestui succes, echipa saudită a preluat conducerea în clasamentul Grupei D a competiţiei. Al-Hilal a câştigat de patru ori Liga Campionilor Asiei, în 1991, 2000, 2019 (sub comanda antrenorului român Răzvan Lucescu) şi 2021, iar anul trecut a disputat finala.

Clubul saudit a jucat în Iran la o zi după anularea meciului de la Isfahan dintre Al-Ittihad, campioana en titre a Arabiei Saudite, şi formaţia iraniană Sepahan FC, în urma unei controverse legate de prezenţa în apropierea terenului a unei statui a generalului iranian Qassem Soleimani, ucis de americani în ianuarie 2020.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite