Neymar, „îmbrăcat“ în bani la Al-Hilal: Cât va încasa pentru o simplă postare pe rețelele de socializare

0
Publicat:

Încă de când s-a anunțat că PSG și Al-Hilal Riad au bătut palma pentru transferul lui Neymar (31 de ani), era evident că această afacere s-a realizat în schimbul unui „munte“ de bani.

Neymar va juca în următorii 2 ani în Arabia Saudită. FOTO: Arhiva Adevărul
Neymar va juca în următorii 2 ani în Arabia Saudită. FOTO: Arhiva Adevărul

Ce aflăm acum e că, de fapt, suma transferului, vehiculată a fi între 100 și 110 milioane de dolari, reprezintă cheltuiala cea mai mică pentru formația din Riad! Pentru că saudiții, pur și simplu, îl vor „îmbrăca“ în petrodolari pe starul brazilian. Deși, inițial, s-a spus că acesta va primi un salariu stagional de 80 de milioane de dolari, astăzi, Daily Mail și World Soccer Talk au furnizat alte cifre, de-a dreptul șocante.

Britanicii susțin că salariul lui Neymar va fi de 130 de milioane de lire sterline pe an, în timp ce World Soccer Talk vorbește despre 219 milioane de dolari pe sezon. Dacă la acest capitol cifrele diferă, în funcție de sursă, în schimb, informațiile sunt identice, când vorbim despre clauzele contractuale ale înțelegerii lui Neymar cu Al-Hilal:

*500.000 de dolari pentru fiecare postare pe rețelele de socializare prin care brazilianul va promova Arabia Saudită.

*80.000 de dolari pentru fiecare meci câștigat cu Al-Hilal.

În plus, jurnaliștii francezi de la Foot Mercato au aflat că gruparea saudită îi va pune la dispoziția starului său un avion privat, plus o locuință de vis, la „pachet“ cu un staff care va fi, în permanență, la dispoziția lui Neymar.

36

de milioane de euro a fost salariul stagional al lui Neymar la PSG, club care l-a transferat de la Barcelona, plătind 222 de milioane de euro în august 2017.

Vedetele campionatului saudit

*Mahrez și Firmino (Al-Ahli Jeddah)

*Benzema și N'Golo Kanté (Al-Ittihad Jeddah)

*Ronaldo, Sadio Mane și Brozovic (Al-Nassr Riad)

*Neymar și Sergej Milinković-Savić (Al-Hilal Riad)

*Henderson și Moussa Dembélé (Al-Ettifaq Dammam)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite