Naționala Rusiei, demnă de milă: Cu cine a ajuns să joace un amical, în disperare de cauză VIDEO

0
Publicat:

Selecţiona Rusiei a învins cu un scor categoric, 8-0, echipa naţională a Cubei, într-un meci amical fără precedent în istorie, disputat în oraşul Volgograd.

Valeri Karpin, selecționerul Rusiei
Valeri Karpin, selecționerul Rusiei

Gazdele au marcat trei goluri în primele 45 de minute de joc, prin Obliakov, Golovin şi Anton Miranciuk. Oaspeţii din Caraibe au mai încasat cinci goluri pe parcursul reprizei secunde, înscrise de Silianov, Sobolev, Pruţev, Krivţov şi Mostovoi. Rusia a ratat şi o lovitură de la 11 metri în minutul 85, când şutul lui Piniaev a fost apărat de portarul cubanez.

Meciul, la care au asistat 40.000 de spectatori, sa disputat pe Volgograd Arena, un stadion aflat pe malul râului Volga, în vechiul Stalingrad, scenariul uneia dintre cele mai sângeroase bătălii din istorie, aminteşte EFE.

Aceasta este cea mai mare victorie a selecţionatei ruse, antrenată Valeri Karpin, de la excluderea sa din competiţiile internaţionale, din cauza războiului din Ucraina, în februarie 2022.

Rusia nu a mai înfruntat niciodată până acum echipa de fotbal a Cubei. Unicul duel precedent s-a disputat între fosta Uniune Sovietică şi selecţionata cubaneză la Jocurile Olimpice de la Moscova, în 1980, gazdele impunându-se şi atunci tot cu 8-0.

În ultimii doi ani, ruşii au fost nevoiţi să joace împotriva unor echipei precum Camerun, Kenya, Uzbekistan, Iran sau Irak, după refuzul selecţionatelor de prim rang de a înfrunta Sbornaia.

VEZI REZUMATUL MECIULUI RUSIA - CUBA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite