Jurgen Klinsmann, dat afară de la naționala Coreei de Sud printr-un comunicat în care e distrus de asiatici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germanul Jurgen Klinsmann a fost demis din postul de selecţioner al Coreei de Sud, a anunţat vineri Federaţia de fotbal din această ţară (KFA), după eliminarea echipei în semifinalele Cupei Asiei, săptămâna trecută, informează AFP.

Jurgen Klinsmann spune adio postului de selecționer al coreenilor. Foto EPA EFE
Jurgen Klinsmann spune adio postului de selecționer al coreenilor. Foto EPA EFE

Dacă de obicei aceste despărțiri sunt făcute prin strângeri de mână și declarații formale, oficialii asiatici au ales să o facă printr-un mod mai dur, în care subliniază nereușitele selecționerului. "KFA a decis să schimbe selecţionerul naţional după o analiză aprofundată", a declarat preşedintele federaţiei, Chung Mong-gyu, în cursul unei conferinţe de presă, concediindu-l pe fostul internaţional german după mai puţin de un an de la numirea sa la conducerea echipei asiatice.

Nu a reușit în niciun domeniu pe banca asiaticilor

"Klinsmann nu a reuşit să demonstreze abilităţile de management şi leadership aşteptate de la un antrenor naţional în domenii care merg de la tactică, managementul personalului până la atitudinea muncii şi alte domenii necesare pentru a aduce competitivitate echipei", a precizat Chung. "Atitudinea şi competitivitatea lui Klinsmann ca selecţioner nu au răspuns aşteptărilor. Prin urmare, am decis să schimbăm conducerea înaintea meciurilor de calificare pentru Cupa Mondială din 2026", a adăugat preşedintele KFA.

În schimb, Jurgen Klinsmann a fost mai diplomat, meționând că misiunea sa în Coreea de Sud a fost "o călătorie incredibilă" şi le-a mulţumit jucătorilor săi într-un mesaj pe reţelele de socializare.

Coreea de Sud, una dintre marile favorite la Cupa Asiei, a fost eliminată în semifinale de Iordania (scor 0-2). Evoluţiile neconvingătoare de la această competiţie şi rivalităţile dintre jucători au atras critici din partea presei şi a publicului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite