Judecătoria din Drobeta a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Neţoiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea de eliberare condiţionată a lui Gigi Neţoiu, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare în Dosarul Transferurilor, a fost admisă, luni, de Judecătoria Drobeta Turnu Severin, însă decizia poate fi atacată cu recurs.

Judecătoria Drobeta Turnu Severin a judecat, luni, cererea de eliberare condiţionată depusă, în 4 noiembrie, de Gigi Neţoiu, care în prezent este internat în urma unui infarct, la şedinţa de judecată acesta fiind reprezentat de avocatul Sorin Crudiu. "E vorba de o cerere de eliberare condiţionată şi am adus aceleaşi argumente pe care le-am invocat şi în faţa comisiei de eliberare a Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, adică îndeplineşte toate condiţiile legale prevăzute de articolul 59 din vechiul Cod Penal. În prezent este internat în Spitalul Municipal Timişoara, la secţia cardiologie", a declarat, la finalul şedinţei, avocatul, care a adăugat că propunerea comisiei de eliberare condiţionată de la nivelul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin a fost favorabilă lui Gigi Neţoiu. În cursul după-amiezii, instanţa a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Neţoiu, aceasta nefiind însă executorie, întrucât poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Mehedinţi. Cererea admisă de Judecătoria Drobeta Turnu Severin este a treia depusă de Neţoiu în ultimele luni, celelalte două nefiind admise.

Avocatul Sorin Crudiu a arătat că Neţoiu a achitat în întregime prejudiciul reţinut în sarcina sa, urmând să plătească lunar, în solidar cu alte persoane, penalităţile calculate de instanţă. Gigi Neţoiu a suferit un infarct duminică seara, în timp ce se afla la Secţia externă din localitatea Vânjuleţ a Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, unde ispăşeşte în regim deschis pedeapsa cu închisoarea de trei ani şi patru luni.

Fostul acţionar al FC Dinamo şi Universitatea Craiova Gigi Neţoiu a fost transportat la spital duminică, în jurul orei 19.30, cu o ambulanţă solicitată la Secţia exterioară din localitatea Vânjuleţ a Penitenciarului Drobeta Turnu Severin. Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Gigi Neţoiu a fost stabilizat la secţia de cardiologie, după care, în cursul nopţii de duminică spre luni, a fost transferat la Spitalul Municipal din Timişoara. Potrivit avocatului Sorin Crudiu, Gigi Neţoiu ar urma să rămână internat în spital pentru recuperare şi eventuale intervenţii chirurgicale în următoarele săptămâni, a relatat Mediafax. 

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gigi Neţoiu, în martie 2014, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Cristi Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni de închisoare, Victor Becali la patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos - trei ani şi opt luni, Mihai Stoica - trei ani şi şase luni, Jean Pădureanu - trei ani şi patru luni şi Gheorghe Popescu - trei ani, o lună şi zece zile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite