Jocurile Olimpice de la Rio: sportivii români luptă în Oman pentru calificare în proba de mountain-bike

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Logigan
Lucian Logigan

Ovidiu Tudor Oprea si Lucian Logigan, componenţi ai echipei de mountain bike Ideal Geiger şi ai lotului naţional, au plecat în îndepărtatul Oman pentru prima competiţie oficială din acest sezon.

Trans Hajar, competiţie categoria S2 din calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), se va desfaşura în perioada 30 ianuarie – 4 februarie şi numără 5 etape în lungime totală de 300km. Traseele sunt off-road pe drumuri şi poteci şi însumează diferenţe mari de nivel. Cei doi rideri vor ajunge în Oman mai repede pentru a se antrena în zona de concurs şi a face recunoaşterea traseelor.

Este prima competiţie din acest an din campania de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, campanie începuta de cei doi anul trecut şi care se va incheia în mai 2016.

Cu punctele acumulate până în prezent, sportivii de la Ideal Geiger au reuşit obţinerea unui loc pentru Romania în disciplina mountain bike la Jocurile Europene ce vor avea loc în premieră în acest an la Baku.

Aflată anul trecut pe locul 63 in lume, România a urcat spectaculos pe poziţia a 39-a graţie titlului obţinut de Lucian Logigan şi a medaliei de argint obţinută de veteranul Ovidiu Tudor Oprea (38 ani) la Balcaniada de la Skopje din septembrie. În 2004, acesta era unicul reprezentant al României la ciclism la Jocurile Olimpice de la Atena.

Prezenţa ciclistilor la JO 2016 în proba de mountain bike se face pe baza unui clasament pe naţiuni, în care fiecare ţară punctează prin rezultatele celor mai buni trei sportivi clasaţi. Doar primele 24 naţiuni pot trimite reprezentanţi la Rio de Janeiro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite