Jocurile Europene, tot gimnastica ne salvează: Andreea Iridon, argint la bârnă şi bronz la paralele, Marius Berbecar, pe podium la paralele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Iridon, bronz la paralele
Andreea Iridon, bronz la paralele

Andreea Irdion a a adus două medalii României la Jocurile Europene de la Baku, bronz în concursul indivual la paralele şi argint la bârnă. Marius Berbecar a luat şi el bronz la paralele.

După o săptâmână mai mult decât modestă pentru numeroasa delegaţie a României, gimnastica a reuşit încă o dată să mai spele din ruşine. Chiar şi cu un lot format din gimnaste tinere, ele au reuşit să ţină ştacheta sus. 

Andreea Iridon a cucerit două medalii în concursul pe aprate de la Jocurile Europene de la Baku: argint la bârnă şi bronz la paralele.

Dacă în calificările de la bârnă a avut a patra notă, Andreea Iridon a reuşit să crească în finală, a făcut un concurs bun, şi a fost pe primul loc până înaintea ultimei evoluţii. Ea a fost devansată de Lieke Wevers, olandeza intrând ultima în concurs. Wevers a obţinut nota 14.200, Andreea Iridon avea 14.000. 

Prima medalie venise la paralele

Andreea Iridon a ratat la paralele o săritură şi a căzut pe saltea, dar evoluţiile celorlalte gimnaste au fost şi mai slabe, aşa că românca a luat medalia de bronz. O supriză mare, dacă ţinem cont că proba de paralele e una la care România nu excelează.

Andreea Iridion a luat nota 12,800. A câştigat rusoaica Mustafina, cu 15.800, iar pe doi a venit gimnasta germană Sophie Scheder, 15.200. 

Dubla medaliată de la Baku. Andreea Iridon, este născută la 23 noiembrie 1999 în comuna Tilişca, judeşul Sibiu. A început gimnastica de la 5 ani, când s-a şi mutat la Deva pentru a se antrena în condiţii mai bune. Este multiplă medaliată la Europenele şi Mondialele de juniori. 

Marius Berbecar, bronz la paralele

Ziua s-a încheiat pentru România cu medalia de bronz a lui Marius Berbecar, în concursul de paralele. El a făcut un exerciţiu aproape perfect, dar arbitri i-au văzut în faţa lui pe Oleg Stepko (Azerbaijan) 15,733 şi pe David Belyavsky  (Rusia) 15,700. Berbecar a fost notat cu 15,600.

Cristian Băţagă a ocupat locul 5 la sărituri. 

Silvia Zarzu a terminat pe 5 la sol, deşi în calificări obţinuse a doua notă. Ea a ieşit în afara spaţiului de concurs la prima diagonală, ceea ce i-a atras o depunctare. 

În acest moment, România are 4 medalii la Jocurile Europene: argint la kaiac dublu 500 de metri, argint la bârnă şi bronz la parelele, prin Andreea Iridon, şi bronz la paralele, prin Marius Berbecar. România a mai urcat puţin în clasamentul pe medalii, ajungând pe locul 27. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite