Istanbul, tărâm românesc! Sorana Cîrstea câştigă al doilea titlu al carierei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Sorana Cârstea a câştigat, duminică, turneul de la Istanbul, învingând-o în finală pe belgianca Elise Mertens, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 1, 6-1, 7-6 (3)

Pentru al doilea an consecutiv, trofeul de la Istanbul Cup a fost câştigat de o sportivă din România. După ce Patricia Ţig a triumfat anul trecut, acum, a fost rândul Soranei Cîrstea să se impună la competiţia de pe malurile Bosforului, 

Sorana a jucat excelent toată săptămâna, de altfel ea nu a pierdut niciun set în precedentele 4 meciuri, şi a început la fel de bine şi în finală. Primul set a fost o demostraţie de forţă a româncei, 6-1, adjudecat în mai puţin de jumtate de oră. 

Mertens a fost mai agresvă în partea secundă, a condus cu 4-1 şi 5-2, dar Sori a revenit puternic, a luat 4 game-uri la rând şi a ajuns servit pentru meci. Belgianca a reuşit break-ul, dar doar a amânat puţin deznodământul, Cîrstea impunându-se în tiebreak fără emoţii,  

”Mulţumesc echipei mele, că a rămas alături de mine zilnic, chiar dacă sunt o persoană cu care nu se lucrează uşor. Sunt foarte fericită pentru câştigarea acestui trofeu. Vreau să o felicit şi pe Elise, ai o carieră extraordinară. Sincer, nu mă aşteptam, aşa că sunt de două ori mai fericită. Mulţumesc, de asemenea, organizatorilor. Sper că mă voi întoarce să apăr titlul”, a spus Sorana Cîrstea, la festivitatea de premiere. 

Aceasta a fost a 5-a finală din cariera sportivei de 31 de ani, după cele de la Budapesta 2007, Taşkent 2008 şi 2019 şi Rogers Cup 2013. Din păcate, exceptând finala de la Taşekent 2008, celelalte au fost pierdute. . 

În urma victoriei de la Istanbul, Sorana Cîrstea va urca până pe locul 58 în lume, începând de luni şi va primi un cec de 29.200 de dolari. 

Sorana Cîrstea, la Istanbul Cup 2021

*Turul I: 6-4, 7-6 (6) cu Kozlova (130 WTA)

*Turul II: 7-6 (6), 6-4 cu Potapova (76 WTA)

*Sferturi: 6-4, abandon Ferro (57 WTA)

*Semifinale: 6-4, 6-4 cu Kostyuk (85 WTA)

*Finală 6-1, 7-6 (3) cu Elise Mertens (17 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite