Ion Ţiriac despre cazul halterofililor prinşi dopaţi: „Sunt hoţi. Banii înapoi! Suspendarea pe viaţă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ţiriac, unul dintre oamenii marcanţi ai sportului românesc FOTO Cosmin Iftode
Ion Ţiriac, unul dintre oamenii marcanţi ai sportului românesc FOTO Cosmin Iftode

Săptămâna trecută un scandal de dopaj a zguduit lumea sportului, când Răzvan Martin, Elena Andrieş şi Marius Danciu au fost prinşi că au folosit substanţe interzise, fapt care a fost „taxat“ de Ion Ţiriac.

„Eu îi consider hoţi pe cei care fac astfel de lucruri şi aş spune «toţi banii înapoi, din toată cariera!». Înseamnă că ai înşelat nu numai sportul, ci toată opinia mondială. Legea este prea permisivă, este şi vina autorităţilor, care nu pun o pedeapsă mai drastică în aceste cazuri. Eu aş dicta suspendarea pe viaţă!“, a declarat Ion Ţiriac pentru „Prosport“.

Răzvan Martin, Elena Andrieş şi Marius Danciu au fost depistaţi pozitiv, după ce au folosit substanţe interzise. Primilor doi le-au fost retrase cele cinci medalii cucerite la Europene în numele Românieii şi au fost suspendaţi timp de doi ani, cel din urmă fiind depistat în noiembrie şi primind acelaşi număr de ani de suspendare.

Ştiri pe aceeaşi temă:

FOTO Scandal de dopaj la haltere: România, rămasă fără cinci medalii. Povestea lui Răzvan Martin, sportivul care ridica 20 de tone la antrenamente

Prima reacţie a lui Răzvan Martin, halterofilul prins dopat

COSR se delimitează de sportivii români care se dopează: „Este o mare pată pentru sportul românesc, mai bine nu câştigam acele medalii“

Istoria recentă a dopajului în România. Cum s-a remarcat ţara noastră prin „trişare“ în locul performanţei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite