Ion Țiriac, atac cu talpa la Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: un fel de Ceaușescu

0
Publicat:

Ion Țiriac a lansat un atac la adresa lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, din cauza căruia nu a mai putut organiza câțiva ani ATP Țiriac Open la București. Omul de la BNR nu a fost singurul luat în colimator de afacerist. Și jucătorii români de tenis l-au dezamăgit pe miliardar, acesta explicând că sunt prea slabi ca să primească wild-carduri pe tabloul principal al turneului organizat de el.

Ion Țiriac, supărat că Arenele BNR au fost închise. Foto Sportpictures
Ion Țiriac, supărat că Arenele BNR au fost închise. Foto Sportpictures

„Noi am reuşit să aducem turneul înapoi la Bucureşti. Pentru că turneul era aici şi am fost daţi afară. Este ruşinea sistemului de azi, juridic, moral şi practic ce ni s-a întâmplat nouă cu Arenele BNR. Noi nu am mai avut arena, nu a plecat turneul din ţară din alt motiv. Ne-au luat arena într-o zi. Și nu Ceauşescu, ci alt „escu” (n.r. Mugur Isărescu). Şi dacă îl ia alt „escu” şi nu există lege în România… asta s-a întâmplat. Acum l-am adus înapoi şi să vedem ce facem”, a mai afirmat Ion Țiriac, potrivit Agerpres.

Ion Țiriac a lansat critici dure și la adresa jucătorilor de tenis români și a explicat de ce aceștia nu au primit wild card-uri pe tabloul principal al turneului ATP Țiriac Open, care se dispută în această perioadă la baza Năstase-Țiriac. Magnatul a spus direct că nu a oferit nici o invitație jucătorilor români deoarece aceștia nu au valoare.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Foto Inquam Photos
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Foto Inquam Photos

„Toată lumea comentează fără să aibă habar. Dacă eu am dat un wild-card în calificări şi a şi pierdut în turul 2, în 35 de minute, cui vreţi să dau eu wild card într-un turneu oficial ATP pe tablou? Jucătorii români nu au valoarea pentru wild-card, nu au valoare pentru nimic. Au valoare pentru calificări, pentru turneele de 10.000, de 15.000 de dolari. Şi au valoare cei care au azi 14-15 ani. Cei de 18 sau 19 ani se vor transforma în jucători buni foarte greu. Pot să bag mâna în foc că niciun jucător nu o să câştige vreun Grand Slam, dacă la 20 de ani nu are loc pe un tablou în calificări”, a spus Ion Țiriac, potrivit Agerpres.

La ATP Țiriac Open, wild card-urile de pe tabloul principal au fost primite de brazilianul Joao Fonseca (17 ani, 292 ATP), canadianul Denis Shapovalov (24 de ani, 122 ATP) și francezul Richard Gasquet (37 de ani, 111 ATP). Marius Copil a beneficiat de o invitație pentru calificări, dar a cedat în primul tur, în fața lui Benjamin Bonzi, scor 2-6, 4-6, după o oră și 28 de minute.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite