Întâlnire istorică: David Popovici şi Jim Montgomery, campionul din urmă cu 49 de ani!

0
0
Jim Montgomery şi David Popovici
Jim Montgomery şi David Popovici

Camelia Potec a reuşit să-l aducă în România pe americanul care în urmă cu 49 de ani devenea primul om din lume care cucerea aurul la 100 m şi 200m la aceeaşi ediţie a Mondialelor, performantă realizată la Budapesta anul acesta şi de David Popovici.

Jim Montgomery, acum în vârstă de 67 de ani, a schimbat impresii cu Popovici, i-a oferit sfaturi tânărului sportivul român şi a rememorat împreună cu acesta cursele sale din urmă cu aproape 50 de ani.

„Sunt multe similarităţi între noi, dar şi câteva diferenţe. Eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câştigat medaliile de aur la 100-200. Eram într-o cu totul altă eră a nataţiei atunci, eram în primul an la facultate, înotam cu deţinători de recorduri, David este un erou deja în România, toată lumea îi urmăreşte cursele... Am discutat despre ce îşi doreşte să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze”  – Jim Montgomery, câştigător a cinci titluri mondiale şi 3 olimpice la nataţie.

popovici

Americanul care încă este în fenomen, antrenând tineri şi participând la curse demonstrative, i-a împărtăşit lui Popovici câteva dintre secretele sale şi a mărturisit că este sigur că românul îşi va îmbunătăţi timpii.

„Cu siguranţă ştie că va fi şi mai rapid în viitor. Este un tânăr foarte inteligent. Voi merge la Paris, la Jocurile Olimpice din 2024, şi voi fi cu ochii pe el. Cu siguranţă va fi mai puternic din punct de vedere fizic, aşa a fost şi cazul meu, la 21 de ani înotam cu o secundă şi jumătate mai rapid decât am făcut-o la 18-19 ani. I-am oferit multe sfaturi, îl aşteaptă provocări mari şi sunt convins că el va da 110% din tot ce poate, atât la antrenamente, cât şi în competiţii” - Jim Montgomery, câştigător a cinci titluri mondiale şi 3 olimpice la nataţie.

Montgomery a avut numai cuvinte de laudă şi la adresa lui Andrei Rădulescu, omul din spatele performanţelor lui David Popovici. „Este un antrenor foarte tânăr şi l-am întrebat un singur lucru: care crezi că este cel mai mare plus acum în nataţie. Mi-a dat un răspuns perfect: am mult mai multă informaţie, am totul pe laptop, ştiu totul despre orice cursă pe care o face David, orice moment al oricărei curse. Acum pot să ajuţi un sportiv mult mai mult decât înainte, tehnologia a ajuns la un nivel incredibil” - Jim Montgomery.

popovici

Camelia Potec şi echipa sa au făcut eforturi pentru a putea realiza această întâlnire istorică între cei doi: ”Având prieteni în SUA am încercat să ajung la această legendă a înotului mondial şi să se cunoască cu David. Am reuşit acest lucru, iar întâlnirea dintre cei doi a fost una incredibilă. Jim a urmărit cursele lui David, a fost emoţionant să-i văd împreună” – Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Aflat pentru prima dată în România, multiplul campion mondial şi olimpic a avut parte de un ghid de lux.

”Camelia a fost şefa, ea a organizat totul, mă simt incredibil aici, oamenii sunt extrem de amabili şi ospitalieri. Înainte să vin aici ştiam doar despre povestea Contelui Dracula”, a încheiat Jim Montgomery.

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite