Îngropată în minutul 97! CFR Cluj a sperat că poate rezolva campionatul la Craiova, dar elevii lui Reghe s-au opus. Titlul se joacă

0
0
FC U Craiova - CFR
FC U Craiova - CFR

Un derby disputat, care trebuia să se termine la egalitate, dar care îl face pe Dan Petrescu să tremure. Oltenii lui Reghecampf au marcat pentru 3-2 în minutul 97, au câştigat partida cu CFR şi s-au apropiat la un punct de FCSB.

CS U Craiova a împiedicat-o pe FCSB cu o etapă înainte de a sta faţă în faţă cu CFR, a trecut de bucureşteni cu 2-0, iar acum pe Ion Oblemenco spera să rămână imparţială, mai exact să nu supere pe nimeni, deci să treacă şi de ardeleni. ”Nu ne gândim la titlu, ci să ajungem cât mai aproape de FCSB”, spunea antrenorul alb-albaştrilor, Laurenţiu Reghecampf.

Clujenii ştiau şi ei că au o misiune grea în Craiova, dar în acelaşi timp că un rezultat bun i-ar fi pus în postura de a fi aproape imposibil de prins în drumul lor spre un nou titlul de campioni ai României, al 5-lea consecutiv. O victorie ar fi însemnat 11 puncte avans faţă de formaţia patronată de latifundiarul din Pipera, chiar dacă aceştia au un meci mai puţin (cu Voluntari), o diferenţă care ar fi fost aproape imposibil de surmontat. ”Va fi un meci foarte important şi foarte greu”, declara înaintea partidei Dan Petrescu.

De la aceste premise s-a plecat la drum, clujenii cu 45 de puncte, craiovenii cu 33. Ardelenii cu gândul la titlu, oltenii cu gândul la locul doi, ambele echipe cu ochii pe FCSB.

Echipele de start

CS U Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu - Mateiu, Al. Creţu - Gustavo, Nistor, A. Ivan - Koljic. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf 

CFR Cluj: Hindrich - Susic, Burcă, Graovac, Camora - Bordeianu, Boateng, C. Deac - Neguţ, Debeljuh, Omrani. Antrenor: Dan Petrescu

Încă din startul partidei s-a simţit că FC U Craiova era echipa pe val, că formaţia antrenată de Reghe era gazdă, şi nu numai că s-a simţit, dar s-a şi văzut pe tabelă, Creţu deschizând scorul în minutul 18 (1-0, primul lui gol în prima ligă după aproape 7 ani). Jocul s-a echilibrat însă spre mijlocul primei reprize, CFR-ul revenind şi egalând situaţia (1-1) cu câteva minute înainte de intrarea la cabine (Bordeianu, min 43).

Jocul a fost puţin altfel la revenirea pe gazon, CFR-ul parcă dorind să rezolve odată campionatul, Petrila marcând în minutul 58 (1-2). Oltenii însă nu au resimţit şocul şi au egalat la puţin timp după (Markovic, minutul 69). Mai mult, în minutul 97 au făcut linişte în tabăra ardelenilor, Ante Roguljić marcând pentru 3-2.

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite