Începe fotbalul mare. Fără noi, ca de obicei: Campionatele care pornesc la drum în weekend

0
Publicat:

Povestea se repetă în fiecare an: când ai noștri au și încheiat deja socotelile cu cupele europene, echipele cu adevărat mari își încep aventura în noul sezon. Mai întâi, pe plan intern, apoi în competițiile UEFA.

Josep Guardiola a câștigat tot cu Manchester City în sezonul trecut.
Josep Guardiola a câștigat tot cu Manchester City în sezonul trecut.

Acum, când Farul a fost deja eliminată din Liga Campionilor, iar CFR Cluj a ieșit de tot din întrecerile continentale intercluburi, granzii Europei dau drumul la fotbal. Pentru că, în acest weekend, sunt programate primele etape din Premier League, La Liga și Ligue 1. Adică, trei dintre campionatele care compun „Big 5“. Peste o săptămână, lista va fi completată de Bundesliga și de Serie A.

Din păcate, și această stagiune arată cum am pierdut contactul cu fotbalul adevărat. Pentru că, dacă luăm la puricat primele ligi din Anglia, Spania și Franța, cele care încep din acest weekend, vom constata un detaliu dezolant. Concret, avem un singur fotbalist care activează la acest nivel: portarul Ionuț Radu (26 de ani), transferat în această vară la Bournemouth, în Premier League. Iar în ceea ce privește situația antrenorilor, Ladislau Bölöni (70 de ani) ține steagul sus, după ce a promovat cu Metz în Ligue 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite