Imnul naţional, o provocare prea mare pentru românii de etnie maghiară: Reacţia patronului de la Sepsi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
László Diószegi, patronul clubului Sepsi, a fost intervievat, în trecut, şi de publicaţia maghiară, Nemzeti Sport
László Diószegi, patronul clubului Sepsi, a fost intervievat, în trecut, şi de publicaţia maghiară, Nemzeti Sport

De când a început scandalul cu naţionala de hochei, posturile româneşti de televiziune au venit cu o idee pentru a dezvolta subiectul: invitaţii lor, de etnie maghiară, sunt puşi să fredoneze versurile din „Deşteaptă-te române“.

Finala Cupei României e programată pentru joi, de la ora 20.30, urmând să aducă faţă în faţă Sepsi Sfântu Gheorghe şi FC Voluntari pe stadionul din Giuleşti.

Cum Sepsi e o grupare din Covasna, finanţată şi din Ungaria, această partidă a devenit un prilej pentru posturile româneşti de a dezvolta scandalul de la hochei. De aceea, ieri, Orange Sport l-a întrebat pe patronul László Diószegi ce imn va cânta, înaintea finalei, deşi nu există decât o singură opţiune, după cum Adevărul a scris aici.

Astăzi, conducătorul clubului Sepsi a avut o altă intervenţie, de această dată, la postul Pro Arena, la emisiunea moderată de Ioana Cosma. Cu acest prilej, Diószegi a fost rugat să fredoneze, în direct, versurile din „Deşteaptă-te române“. Dialogul, la care a participat şi Ciprian Marica, a fost redat de sport.ro, site-ul postului Pro Arena.

Cum a descurs dialogul din cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport?

*Ioana Cosma: Fac şi eu un exerciţiu de imaginaţie cu dumneavoastră, dacă îmi permiteţi. 'Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soarte...'. Puteţi continua dumneavoastră?

*Laszlo Dioszegi: Nu vreau să mă bag. Am auzit ce s-a întâmplat şi cu domnul Novack. Eu nu fredonez nici imnul secuiesc. Ştiţi foarte bine cât de repede se interpretează totul. 

*Ciprian Marica: Nu vreţi? Sau nu ştiţi?

*Laszlo Dioszegi: Eu aş vrea să discutăm de fotbal şi de echipa mea. 

*Ioana Cosma: Tocmai vă luasem apărarea. Spuneam că scandările din tribună de la Craiova sunt total anormale. Sunt împotriva acelor scandări. Nu vreau să existe pe stadioane. 

*Laszlo Dioszegi: Eu de ieri am vrut să dau un anunţ că o să vorbesc numai de fotbal. Eu niciodată nu m-am băgat în politică. Poate că nu vorbesc 100% corect gramatical româneşte, că eu sunt maghiar. Dar încerc cu tot din-adinsul. Noi nu creăm conflicte între români şi maghiari. Dimpotrivă, prietenul meu cel mai bun este un român, se numeşte Dan Voicu. Eu nu vreau să discut pentru că se interpretează foare uşor. Eu vreau să rămânem la fotbal. Pentru mine orice echipă este adversar, nu duşman.

CITEŞTE ŞI:

Eduard Novak, mut la imnul României: Ministrul Sportului, moment şocant la o emisiune TV VIDEO

Tánczos Barna, interviul care explică situaţia de la hochei: „Sunt secui, parte a poporului maghiar“

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite