Igor Surkis, uimit de decizia lui Mircea Lucescu. „Respect pentru că și-a riscat viața în Ucraina”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu, tehnicianul celor de la Dinamo Kiev, a luat prin surprindere pe toată lumea anunțându-și retragerea din fotbal, în special pe jucătorii și pe patronul ucrainenilor, Igor Surkis.

Drumurile lui Igor Surkis și Mircea Lucescu s-au despărțit vineri seară. Foto Dinamo Kiev
Drumurile lui Igor Surkis și Mircea Lucescu s-au despărțit vineri seară. Foto Dinamo Kiev

Președintele lui Dinamo Kiev s-a declarat uimit de hotărârea lui Mircea Lucescu, dar a ținut să-i mulțumească pentru munca depusă la echipă, dar și pentru faptul că a stat atât de mult la Dinamo Kiev, deși țara vecina e măcinată de războiul cu Rusia.

„Mircea Lucescu este un antrenor grozav care a realizat multe atât în fotbalul ucrainean cât și european. Nu ascund asta, decizia lui de a demisiona din funcția de antrenor principal a devenit o surpriză pentru noi. Lucescu a folosit întotdeauna respectul și încrederea clubului nostru, îi sunt sincer recunoscător domnului pentru munca depusă la Dinamo Kiev. Au fost victorii și realizări pe drumul parcurs împreună, Lucescu a rămas alături de club în aceste vremuri grele de război.

Și-a dedicat 15 ani fotbalului ucrainean

Oricum, Dinamo merge mai departe. În viitorul apropiat vom anunța cine va conduce personalul de antrenori al echipei noastre. Sarcina pe care am pus-o in fata echipei nu se schimbă - suntem obligați să câștigăm campionatul! Îi doresc sănătate și bunăstare lui Mircea Lucescu și familiei sale”, a spus Igor Surkis pentru presa ucraineană.

Mircea Lucescu a anunțat oficial vineri seara, după meciul pierdut cu 1-0 în fața lui Șahtior, că își va încheia cariera de antrenor: „Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dedicat 15 ani fotbalului ucrainean. Aici am decis să-mi pun capăt carierei. Acesta a fost ultimul joc.

Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, dar și de la cei de la Șahtior. Vă mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să se termine altfel. Totul s-a terminat – cariera mea, dragostea mea, viața mea. Totul are un început și un sfârșit”.

Mircea Lucescu a antrenat-o pe Șahtior Donețk timp de 12 ani, după care a revenit în Ucraina în vara anului 2020, când a semnat cu rivala Dinamo Kiev.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite