Iga Swiatek, impresionată de Sorana Cîrstea. Cum a contracarat jocul româncei: „Mă antrenez cu băieții”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul mondial Iga Swiatek (21 de ani) a trecut și de Sorana Cîrstea (32 de ani, 83 WTA), scor 6-2, 6-3, în ”sferturile” Indian Wells, după ce anterior eliminase alte două jucătoare de origine rămână: Bianca Andreescu și Emma Răducanu. Pe toate în minimul de seturi.

Sorana Cîrstea - Iga Swiatek, un duel câștigat de poloneză. Foto EPA EFE
Sorana Cîrstea - Iga Swiatek, un duel câștigat de poloneză. Foto EPA EFE

Poloneza, care domină cu autoritate circuitul feminin de mai bine de un an, a fost impresionată de forța pe care Sorana Cîrstea o imprimă loviturilor sale, ceea ce reprezintă o particularitate a jucătoarei din România.

Swiatek a dezvăluit și cum a reușit să neutralizeze o bună parte din mingile în forță trimise de adversa sa. „Mă antrenez des cu băieţi, astfel că sunt obişnuită cu mingi foarte puternice din partea opusă a terenului. E un avantaj pentru jucătoarele care lovesc atât de tare, dar, pe hardul de la Indian Wells, acest atu nu e atât de important, pentru că suprafaţa e una foarte lentă. Sunt pregătită pentru orice”, a spus poloneza la finalul meciului cu Sorana.

Energie de la public

Dacă până acum Sorana se lăuda cu cea mai tare galerie, a venit rândul campioanei de la Indian Wells 2022, Iga Swiatek să se declare mulțumită de publicul californian: „Nu am experimentat totul în tenis până acum, având în vedere vârsta mea, dar cu siguranţă sentimentul pe care mi-l creează publicul de aici e unul fantastic. De la începutul turneului am simţit energia publicului.

Cred că asta mă ajută mult - şi vreau să le mulţumesc oamenilor pentru susţinere -, jocul meu creşte când simt că sunt atât de apreciată”, a adăugat Swiatek.

Sorana, premiu de 184.465 dolari

Pentru Sorana Cîrstea, în ciuda înfrângerii, sunt destule plusuri după Indian Wells. În primul rând, ea se va afla pe locul 74 WTA, începând de luni, după ce, la startul turneului, căzuse până pe 97 WTA, în ierarhia live, actualizată în timp real.

Apoi, din punct de vedere financiar, românca tocmai a primit cel mai mare cec din 2023, calificarea ei în sferturi fiind răsplătită cu 184.465 de dolari. În fine, la Indian Wells, Sorana a trecut pe un bilanț pozitiv, după un start dezolant de sezon. În acest moment, ea are 8 victorii și 7 înfrângeri.

Pentru Cîrstea, urmează turneul de la Miami, în perioada 19 martie - 2 aprilie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite