Horia Tecău despre partida România – Danemarca din Cupa Davis: „Suntem favoriţi”. Programul tuturor meciurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tecău va juca în partida de dublu pe care România o va disputa sâmbătă, 2 decembrie, împotriva Danemarcei în Cupa Davis FOTO Mediafax
Horia Tecău va juca în partida de dublu pe care România o va disputa sâmbătă, 2 decembrie, împotriva Danemarcei în Cupa Davis FOTO Mediafax

Cel mai valoros tenismen român convocat în echipa de Cupa Davis a României pentru duelul cu Danemarca, Horia Tecău, e de părere că tricolorii sunt favoriţi în faţa nordicilor.

La conferinţa de presă susţinută cu trei zile înainte de debutul partidei cu Danemarca, tenismenii români au fost foarte optimişti vizavi de echipa câştigătoare.

„Suntem favoriţi, dar meciurile trebuie câştigate pe teren. Trebuie să câştigăm fiecare set şi meci, dacă vom fi în stare. Ne simţim bine la Cluj, sperăm ca fanii să ne fie alături, ca în luna septembrie, şi să ne susţină. Suprafaţa e puţin mai rapidă ca atunci, e o suprafaţă corectă, cum spunem noi jucătorii, nu la fel de rugoasă ca şi cea din meciurile cu Finlanda. Cred că ne vom obişnui mai repede cu aceasta. 

Cel mai bine îl cunosc pe Nielsen dintre danezi, am pierdut în faţa lui finala la dublu de la Wimbledon de anul trecut. I-am studiat jocurile, am casete video şi informaţii, pe care le vom studia cu toţii”, a prefaţat Tecău duelul cu Danemarca.

Ciprian Porumb, căpitanul nejucător a României, este la fel de încrezător că tricolorii vor obţine victoria contra nordicilor. „Danemarca e o echipă mult mai slabă ca Finlanda, dacă privim ranking-urile. Dar trebuie să o tratăm serios şi să o respectăm. Sper ca după primele două zile să avem 3-0 la general. Surprize pot apărea întotdeauna, cred că Danemarca va da totul, nu are nimic de pierdut. Meciurile de la Cluj au fost bine organizate, dar cred că echipa trebuie să meargă peste tot prin ţară pentru a populariza tenisul. Astfel că, dacă vom câştiga acum, cum ne dorim, meciurile cu Olanda din toamnă s-ar putea juca la Bucureşti sau Craiova”, a spus şi Porumb conform Mediafax.

Vineri, 1 februarie, sunt programate primele două partide la simplu cu începere de la ora 13, iar sâmbătă, 2 februarie, va avea loc meciul de dublu de la ora 15. Duminică se vor disputa ultimele două jocuri de simplu de la ora 13. Tragerea la sorţi a celor cinci  meciuri va avea loc joi, 31 ianuarie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite