Halep zburdă pe zgura de la Stuttgart! Victorie fără emoţii în primul meci jucat după o pauză de aproape o lună de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep

Din cauza accidentării de la umăr, Simona Halep a plecat în Germania fără să aibă certitudinea că va putea juca, însă prestaţia ei din primul meci a fost una impresionantă.

Începutul acestui an a fost unul presărat cu accidentări pentru cea mai bună jucătare de tenis a României, După ce, în luna februarie, a fost nevoită să renunţe la turneele de la Doha şi Dubai, Simona a jucat un singur meci la Miami, la data de 26 martie, după care a decis să părăsească competiţia. Mai mult, constănţeanca de 29 de ani a preferat să nu joace nici  în meciul României din Fed Cup, weekend-ul trecut, împotriva Italiei. 

Joi seara, românca a revenit pe teren, în optimile primului turneu de pe zgură la care s-a înscris, în acest sezon (a avut liber în runda inaugurală), şi a făcut-o în forţă. Simona a trecut repede de o adversară incomodă,  Marketa Vondrousova (21 de ani, 20 WTA) în faţa căreia avea două înfrângeri în două meciuri.

Exceptând primul game al meciului, câştigat de cehoaică, setul inaugural a fost la discreţia Smonei, 6-1, în doar 26 de minute. Chiar dacă setul secund a fost puţin mai echilibrat, s-a mers cu serviciul până la 4-3, Halep a fost în control în permanenţă şi a închis partida  la prima minge de meci, 6-3, după alte 31 de minute. 

Simona a servit excelent pe tot parcursul partde şi a abordat un stil foarte agresiv. Românca a încheiat meciul cu 22 de lovituri câştigătoare şi 13 erori neforţate, în timp ce Vondrousova nu reuşit să îşi provcure nici măcar p minge de break,

Halep va evolua în sferturile de finală cu învingătoarea partidei dintre Belinda Bencic, (Elveţia - 12 WTA) şi Ekaterina Alexandrova (Rusia - 34 WTA), întâlnire care va începe la ora 21.00. 

Pentru calificarea în sferturile de finală, Simona şi-a asigurat un premiu de 12.500 de euro şi 100 de puncte WTA.

Citeşte şi

Halep, prima reacţie după meciul cu Vondrousova: "Am jucat aproape de cel mai bun tenis al meu"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite