Halep s-a întors în ţară: cum s-a consolat după eliminarea rapidă de la Australian Open şi ce urmează pentru ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

De doi ani, Simona Halep reprezintă cea mai mare dezamăgire de la Australian Open. Şi în 2016, dar şi în 2017, a fost cea mai bine clasată jucătoare care a părăsit turneul după primul tur.

Aşa s-a ajuns la situaţia tristă în care, astăzi, la doar câteva ore după ce Serena Williams abia debuta în runda inaugurală, la Melbourne, Simona ateriza, la Bucureşti, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“. 

Vizibil obosită după un drum lung de la celălalt capăt al lumii, constănţeanca de 25 de ani a găsit un oraş alb, în contrast cu cel pe care îl lăsase în spate înainte de Crăciun, atunci când a pornit spre Adelaide pentru a pregăti Australian Open.

„Sunt tristă şi supărată de ceea ce s-a întâmplat, dar nu e un capăt de ţară. Mai sunt multe turnee şi mă bucur că sunt acasă şi văd zăpadă“, a fost consolarea Simonei, după ce a lăsat vara australiană pentru gerul din ţară.

Românca îşi făcuse planurile astfel încât, după Australian Open, să meargă la Sankt Petersburg pentru turneul care e programat pentru 30 ianuarie – 5 februarie. De acum însă, având în vedere problema de la genunchi, deplasarea în Rusia stă sub semnul întrebării, obiectivul principal fiind prezenţa la Fed Cup, în Sala Polivalentă din Bucureşti, la 11 şi 12 februarie. Atunci, România va înfrunta Belgia în turul I al Grupei Mondiale II.

„Nu ştiu cât de gravă e accidentarea. Voi face un RMN şi voi afla mai multe. Din câte ştiu de la RMN-ul precedent, n-a fost nimic foarte grav, e doar o tendinită la tendonul rotulian şi doare. Mi-aş dori să joc la Fed Cup, cred că am destul timp să mă recuperez. Dar nu pot să dau mai multe detalii acum, trebuie să văd doctorul mai întâi“, a precizat Halep.

Năstase: „Sunt îngrijorat“

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, Ilie Năstase, a intrat şi el în alertă, după accidentarea Simonei la genunchi şi e conştient că e posibil să fie nevoit să găsească o înlocuitoare pentru a patra jucătoare a lumii.

„Nu mai e aşa de mult timp până la meciul cu Belgia şi sunt îngrijorat pentru ea. Sper, totuşi, să-şi revină după această accidentare până la meci. Dacă nu va putea juca, atunci o să vedem cine are performanţa cea mai bună la Australian Open şi, în funcţie de clasament, o să aducem pe altcineva“, a afirmat „Nasty“. Acesta a comentat şi eliminarea Simonei de la Australian Open în turul I.

„Nimeni nu poate fi mulţumit cu eliminarea în primul tur. Dar dacă ea a zis că e accidentată, atunci trebuie să o credem că e accidentată. Dacă a decis să se oprească şi să se trateze, atunci poate în 2-3 săptămâni îşi revine“, a completat fostul lider mondial.

Mi-am revenit psihic după acest eşec. Am avut şi până acum grijă de mine, dar încerc să am şi mai multă pe viitor. Sper să revin în câteva zile sau săptămâni. Simona Halep locul 4 WTA  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite