Halep, „lovită cu lopata în cap“: Explicație dramatică pentru ce a pățit Simona

0
Publicat:

S-a ales praful de cariera stelară a Simonei Halep (32 de ani), cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României! Pentru că, indiferent de ce se va decide la TAS - unde oricum perspectivele Simonei sunt sumbre potrivit avocatului Cristian Cernodolea -, e clar că acest caz de dopaj va rămâne ca o „pată“ pe cariera și rezultatele Simonei.

Simona Halep
Simona Halep

Dincolo de mediatizarea cazului la nivel internațional, la această situație a contribuit și faptul că suspendarea de 4 ani e cea mai drastică pentru o sportivă de elită în istoria recentă a tenisului. Iar comparația cu cazul care a avut-o în prim-plan pe Maria Șarapova ne confirmă acest lucru.

Modul în care Halep a fost, pur și simplu, scoasă în afara tenisului pentru o perioadă atât de lungă l-a șocat pe Andrei Pavel. În vârsta de 49 de ani, acesta e, la rândul său, o „comoară“ a tenisului românesc, ajungând până pe locul 13 în lume în 2004. În dialog cu sport.ro, Pavel a analizat cazul Halep, spunând că niciodată nu se aștepta ca „Simo“ să fie pedepsită atât de dur de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) și de tribunalul Sport Resolutions.

Ce a spus Andrei Pavel?

*Ce poți să spui? E super trist ce se întâmplă și e de neînțeles. Toate lucrurile care se întâmplă în jurul acestui caz... mă așteptam să-i dea un an de zile suspendare, după ce au găsit acea substanță (n.r. – Roxadustat), iar acum ar fi jucat. Așa ar fi trebuit să fie.

*Cu suspendarea asta de 4 ani, chiar nu mai înțelegi nimic și sper să se rezolve cât mai repede. N-ai informații de care să te legi. Întâi, aștepți foarte mult verdictul, iar după aceea îți dau cu lopata în cap. E incredibil de trist.

*Eu sper ca Simona Halep să revină pe terenul de tenis și să-și termine cariera cum merită, nu în felul acesta. Când aud și pe social media, pe Instagram sau Twitter, Serena (n.r. – Serena Williams) să spună asemenea lucruri (n.r. – a avut mesaje ironice, cu subînțeles la adresa Simonei Halep)... nu mai înțelegi nimic din ce se întâmplă. Când vezi luptele astea online, care n-au niciun rost în sport, e păcat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite