Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare

0
Publicat:

Au trecut 37 de zile de la singura apariție a Simonei Halep pe teren în acest an, după ridicarea suspendării pentru dopaj. Pe 19 martie, constănțeanca era învinsă în turul I de la Miami Open, de Paula Badosa, la capătul unui meci de două ore: 6-1, 4-6, 3-6.

Simona Halep speră să debuteze pe zgură înainte de French Open. FOTO: Arhiva Adevărul
Simona Halep speră să debuteze pe zgură înainte de French Open. FOTO: Arhiva Adevărul

Din păcate, după această revenire în turnee s-a văzut, în mod clar, că perioada în care Simona a stat pe tușă, de 18 luni, a lăsat urme adânci. Pentru că de la acel meci încoace, Halep se chinuiește din cauza problemelor medicale, având dureri ba la umăr, ba la genunchi. Pe fondul acestei situații, ea a și ratat, pe rând, participarea la Billie Jean King Cup, Oeiras și Madrid Open.

Ieri, Adevărul a scris că șansele Simonei de a evolua la Italian Open (6-19 mai), ultimul mare turneu înainte de French Open (20 mai – 9 iunie) s-au dus, odată cu acordarea celor șase wild-carduri de către organizatori. Pentru tabloul principal, ele au ajuns la Martina Trevisan, Sara Errani, Lucrezia Stefanini, Giorgia Pedone, Nuria Brancaccio și Matilde Paoletti.

Astăzi însă, Spotmedia a citat site-ul tennis365.com, iar jurnaliștii de aici au notat că organizatorii de la Italian Open au păstrat două wild-card-uri pentru tabloul principal. Și le vor acorda, în următoarele zile, decizia lor urmând a fi luată în funcție de solicitările existente și criteriile comerciale / sportive. Pentru că, atunci când sunt acordate aceste invitații, ele le revin, de obicei, unor jucătoare care ar putea atrage publicul în tribune. Altfel spus, sunt căutate vedete care „ar vinde bilete“. Din acest punct de vedere, Halep stă destul de bine, mai ales că, la Roma, sunt și mulți români care și-ar dori să vadă un meci jucat de Simona.

Până să aflăm decizia organizatorilor Italian Open, un semn de întrebare rămâne în privința situației medicale a Simonei Halep. Pentru că ea ar trebui să fie aptă fizic, înainte de a cere wild-card pentru Roma. Din păcate, fix la acest capitol a suferit fosta ocupantă a locului 1 mondial în ultimele săptămâni, atunci când a fost nevoită să absenteze de la Oeiras și Madrid, unde chiar primise wild-card-urile necesare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite