Halep, învinsa care a ieşit în câştig: cu ce s-a ales Simona după prestaţia ei curajoasă din meciul cu Serena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona a pierdut pentru a 8-a oară în nouă dueluri cu Serena (2-6, 6-4, 3-6), a părăsit US Open cu un tur mai devreme decât anul trecut, însă va pleca de la New York cu mai multe plusuri decât minusuri.

La cum a început duelul Williams – Halep în sferturile de la US Open, probabil, fanii Simonei s-au temut de un dezastru.

După şase minute, scorul era 3-0 pentru liderul mondial care, în acest interval de timp, a adunat cinci aşi în două game-uri de serviciu. Având un asemenea „robot“ în faţă, Simonei nu i-a rămas decât să se plimbe dintr-o parte a terenului în alta, în timp ce mingile venite de dincolo de fileu i-au vâjâit pe la ureche. Probabil, după un astfel de start dezolant, multe jucătoare ar fi cedat psihic şi ar fi pierdut în sub o oră. Halep, în schimb, a reuşit să se adune, s-a apropiat la 3-2, iar cel de-al 6-lea game s-a transformat într-un „maraton“ în care românca a avut de două ori ocazia de a egala. Într-un final, şi-a pierdut însă serviciul, iar la 4-2, Williams a prins aripi şi apoi a încheiat setul la 6-2.

Constănţeanca de 24 de ani a continuat să se lupte admirabil contra unei jucătoare aflate în zi de graţie. Dovada? Serviciul Serenei a funcţionat excelent, ea adunând 18 aşi – Simona a avut unul – „armă“ cu ajutorul căreia s-a salvat în multe momente grele. Chiar şi aşa, Williams n-a avut ce face în faţa tenisului de mare calitate arătat de Halep şi a cedat în setul doi. 

Apăreau primele „fracturi“ în jocul solid al americancei: după ce, în primul set, îşi pierduse pentru prima dată serviciul la US Open 2016, Serena ceda şi primul set la ediţia din acest an, după victorii cu 2-0 în primele patru meciuri.

În decisiv însă, Serena a pus piciorul pe acceleraţie, a izbutit singurul break din set pentru a se distanţa la 3-1, după care, de fiecare dată, şi-a făcut serviciul fără probleme pentru a rezolva calificarea în semifinale. Acolo, o aşteaptă Karolina Pliskova (Cehia, 11 WTA).  

Presa internaţională, uimită

Halep şi-a continuat seria înfrângerilor în faţa lui Williams, însă pentru a treia oară în nouă meciuri a reuşit să ducă partida în decisiv. Iar jocul româncei a uimit presa internaţională.

„Simona Halep a realizat ceea ce nimeni n-a mai fost capabil să facă împotriva Serenei“, a scris Reuters, făcând trimitere la faptul că americanca a cedat, în premieră, un set, pierzându-şi şi serviciul. ESPN a remarcat faptul că liderul mondial s-a chinuit serios pentru a atinge semifinala: „Serena a avut nevoie să-şi arate jocul legendar pentru a o învinge pe Simona Halep“.

Site-ul WTA a ţinut să sublinieze că ultimul sfert de la US Open 2016 a făcut o reclamă formidabilă tenisului feminin: „Serena îi supravieţuieşte lui Halep într-un meci epic. Numărul 1 mondial a câştigat unul dintre cele mai bune meciuri ale anului, impunându-se în faţa Simonei Halep într-o confruntare titanică de trei seturi“.

În fine, prestigioasa publicaţie americană „New York Times“ a scris că Halep a fost prima jucătoare care a testat limitele lui Williams la Flushing Meadows: „După ce i s-a opus puţină rezistenţă în primele patru tururi de la acest US Open, Serena Williams a dat peste vânt potrivnic în forma Simonei Halep, în sferturi. Williams ar fi putut, cu uşurinţă, să cedeze după ce rapida şi ingenioasa Halep a forţat un al treilea set, trimiţând mingi câştigătoare menite să te dezechilibreze şi salvând numeroase mingi de break. În schimb, Williams a rămas calmă, şi-a menţinut planul ofensiv şi a câştigat unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului din tenisul feminin“.

Singapore X 3

Pe lângă faptul că şi-a reconfirmat statutul de jucătoare de clasă mondială, Halep a strâns prin prezenţa în sferturi 430 de puncte WTA, ceea ce o plasează pe locul 3 în clasamentul „WTA Race“. La finalul sezonului, primele opt jucătoare din această ierarhie vor ajunge în Turneul Campioanelor din Singapore. Cum Simona mai are nevoie de 136 de puncte pentru a-şi asigura calificarea, acest obiectiv poate fi considerat ca şi îndeplinit. Astfel, pentru al treilea sezon la rând, Halep va fi prezentă la Singapore.

450.000

de dolari va primi Simona Halep pentru cele patru victorii de la US Open 2016 şi prezenţa în sferturile turneului.

  

Fotoreportaj de la US Open: cum trăiesc americanii turneul de tenis de la New York

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite