Halep are Australia la picioare: Ce au scris jurnaliştii locali după anunţul făcut de Simona şi de antrenorul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a fost mişcată de imaginile pe care le-a văzut în Australia
Simona Halep a fost mişcată de imaginile pe care le-a văzut în Australia

Iniţiativa fostului lider mondial de a dona bani pentru victimele incendiilor a fost salutată de presa locală şi de organizatorii primului Grand Slam al anului.

Simona Halep e un om schimbat în bine, de când trăieşte o poveste de dragoste alături de Toni Iuruc. Mai întâi, la plecarea din ţară spre Australia, constănţeanca a surprins, făcând un gest care nu prea o caracterizează.

De obicei, iritată de prezenţa ziariştilor români la aerport, „Simo“ a propus de această dată să facă un selfie cu ei. Episodul a avut un ecou pozitiv în mass-media din ţară. Iar odată ajunsă în Australia, Halep a fost lăudată de jurnaliştii din această ţară pentru iniţiativa ei de a veni în ajutorul victimelor incendiilor care fac ravagii în Antipozi. Concret, constănţeanca a anunţat că va dona 200 de dolari de fiecare dată când îşi va enerva antrenorul pe durata Australian Open. Ideea lui Halep a fost preluată şi de Darren Cahill, acesta anunţând că va dona 50 de dolari, ori de câte ori Simona se va enerva la Melbourne.

„Simona Halep a dezvăluit metoda ei unică de a strânge fonduri pentru victimele incendiilor. Şi asta arată, din nou, această strânsă conexiune pe care o are cu Australia, prin intermediul antrenorului ei, Darren Cahill. Una dintre cele mai scunde jucătoare din circuit, la doar 1,68 de metri, Simona nu e recunoscută pentru serviciul său, astfel că n-ar reuşi să strângă fonduri în urma aşilor pe care i-ar servi. Ea şi cu Dareen Cahill au avut o iniţiativă neobişnuită, dar se pare că în această pereche asta funcţionează“, a notat 7news.co.au. Iar organizatorii Australian Open au reacţionat prin intermediul paginii de Twitter: „Nouă ne convine! Mulţumim, Simona Halep! Te susţinem! Totul pentru o cauză nobilă“.

Mobilizare generală în lumea tenisului

Nu doar Halep şi stafful ei au avut astfel de idei după incendiile din Australia. Şi franţuzoaica Alize Cornet (57 WTA) a anunţat că va dona 50 de dolari pentru fiecare scurtă câştigătoare pe care o va reuşi la Australian Open. Iar liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, a promis că va dona întreaga sumă pe care o va câştiga în urma participării sale la turneul de la Brisbane. Un alt australian, Nick Kyrgios, va dona 200 de dolari de câte ori va servi un as.

Djokovici se gândeşte la amânarea Australian Open

Dincolo de aceste gesturi frumoase, problema incendiilor rămâne şi, cu cât se apropie primul Grand Slam al anului, programat pentru 20 ianuarie – 2 februarie, îi îngrijorează tot mai mult pe jucători.

Novak Djokovici (2 ATP) a vorbit deschis despre o eventuală amânare a turneului, în condiţiile în care cerul din Melbourne e acoperit de fum. „Dacă sănătatea jucătorilor va fi pusă în pericol, trebuie luată în calcul amânarea evenimentului. E ultima soluţie, dar nu putem exclude această variantă“, a spus sârbul de 32 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite