Halep, arătată cu degetul: „Uite că s-a întors roata!“. Ce i se reamintește Simonei după 8 ani

0
Publicat:

De când a ajuns în prim-plan din cauza unui dosar de dopaj, Simona Halep a fost arătată, în mod repetat, cu degetul pentru felul în care a reacționat la ultimul mare scandal de acest gen, cel cu Maria Șarapova.

Simona Halep
Simona Halep

La vremea respectivă, în ianuarie 2016, constănțeanca a apărut la emisiunea „Garantat 100%“ de la TVR și a lăsat de înțeles că mereu a avut suspiciuni despre anumite rivale din circuit. „Am fost şi eu uluită de unele lucruri. Sunt sportivi care mă uimesc fizic. Sunt sportivi care aleargă foarte, foarte mult. Eu sunt acolo, în centrul lor, şi mă uit la mine: alerg două, trei ore, dar mai mult nu pot, iar alţii pot să alerge şi cinci sau şase ore, ceea ce mi se pare foarte mult. Dar poate au muncit mult mai mult ca mine şi poate au ajuns în mod natural să facă acest efort“, a spus Halep după cazul Șarapova.

Mai mult decât atât, „Simo“ s-a arătat deranjată că rusoaica a primit wild-card-uri pe bandă după ce a stat 15 luni în afara tenisului. Din acest motiv, meciul Halep – Șarapova, în turul I de la US Open 2017, a devenit unul exploziv. Câștigat de Maria (6-4, 4-6, 6-3) care, culmea ironiei, a prins tabloul acelei ediții tot grație unui wild-card!

Acum, în cadrul „The Tennis Podcast“, discuțiile din studio au vizat și acest subiect. Și anume faptul că Halep, cândva împotriva wild-card-urilor pentru sportivii condamnați pentru dopaj, a ajuns să primească, la rândul ei, o invitație la Miami Open (19-31 martie) după o sancțiune pentru dopaj!

Îmi amintesc de declarațiile lui Halep de acum mai mulți ani. Când s-a întors Șarapova în circuit. Și a început să primească wild-card-uri pe bandă. Halep era revoltată de treaba asta. Simona spunea că așa ceva nu e un exemplu bun pentru cei mici, pentru tineri, că cineva suspendat pentru dopaj să fie primit cu brațele deschise de organizatorii de turnee. Din cauza acestor declarații date de Halep a și ieșit acel meci incins cu Șarapova la US Open 2017. Atunci, Maria a jucat foarte bine, motivată, probabil, și de faptul că a simțit că are de plătit o poliță lui Halep. Iată că acum s-a întors roata. Și Halep e cea care primește wild-card pentru Miami după o suspendare pentru dopaj“, a spus Matt Roberts.

Situația de acum a fost privită însă altfel de către David Law: „Abia aștept revenirea Simonei. Sincer, n-aș vrea ca sportivii suspendați pentru dopaj să primească wild-card-uri la marile turnee. Dar la Halep te gândești că a stat 18 luni pe tușă pentru o suspendare de 9 luni. Așa că, probabil, treaba asta cu wild-card-urile va <<repara>> într-un fel nedreptatea care a fost în cazul Simonei. Și mai e ceva: la ce decizie s-a dat la TAS, interpretarea e că Halep s-a dopat, dar neintenționat. Că a fost victima neglijenței. Și a fost pedepsită pentru treaba asta. De care e vinovată și echipa ei!“.

30.050

de dolari va primi Simona Halep pentru prezența în turul I de la Miami Open grație unui wild-card acordat de către organizatori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite