Gol după gol şi un autogol: românii au strălucit în Europa. Cine au fost premianţii şi cine a comis o mare gafă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Stancu
Bogdan Stancu

Mai sunt 95 de zile până la startul Euro 2016, însă, la forma pe care o traversează jucătorii selecţionabili, Anghel Iordănescu şi-ar fi dorit ca turneul să înceapă mai devreme.

În primele două zile ale săptămânii trecute, zece fotbalişti români au fost implicaţi în partidele din Serie B, iar George Puşcaş (Bari) şi Sergiu Buş (Salernitana) au înscris pentru formaţiile lor. 

În acest weekend, „Generalul“ a primit şi mai multe veşti bune din Europa. „Adevărul“ prezintă rezumatul fotbalistic al unui weekend care, cu mici excepţii, a fost foarte bun pentru tricolori.

Ei au fost premianţii

*Raul Rusescu (Osmanlispor) – A fost integralist în Osmanlispor – Gaziantepspor, scor 1-1, şi a marcat golul din minutul 86, care i-a scăpat pe gazde de o nouă înfrângere în prima ligă din Turcia. Osmanlispor e pe 8, iar Rusescu are cinci partide consecutive în care a înscris un total de şase goluri. 

*Bogdan Stancu (Genclerbirligi) – A fost integralist în victoria de la Kayserispor, scor 2-0, în care a deschis scorul din penalty (22). „Motanul“ marcase o „dublă“, etapa trecută, în victoria cu Akhisar.

*Claudiu Keşeru (Ludogoreţ) – A reuşit o „dublă“ în Pirin – Ludogoreţ, scor 1-3, şi şi-a păstrat locul 1 în clasamentul marcatorilor din campionatul bulgar, cu 13 reuşite. Ludogoreţ e şi ea lider în Bulgaria, având 12 puncte peste locul 2.

*Florin Andone (Cordoba) – A fost integralist în Athletic Bilbao II – Cordoba, scor 1-2. Românul a deschis scorul, în minutul 19, apoi a obţinut penalty-ul din care Fidel a făcut 2-0 (61). „Mi-ar fi plăcut să execut penalty-ul, dar m-am bucurat pentru Fidel. Importantă e victoria“, a comentat jucătorul care ocupă locul 3 în ierarhia marcatorilor din a doua ligă spaniolă, având 12 reuşite. Cordoba e pe 4, loc de baraj de promovare.

El a fost demon şi înger

*Vlad Chiricheş (Napoli) – Chiar dacă au trecut 28 de etape din Serie A, căpitanul tricolorilor a jucat doar în şase partide din campionat. Chiricheş a primit o nouă şansă, sâmbătă, în victoria cu Chievo (3-1). Numai că meciul a început prost pentru Chiricheş: a avut o tentativă de a dribla, ca ultim apărător, în faţa lui Rigoni, însă a pierdut balonul şi oaspeţii au marcat. Spre norocul lui Chiricheş, Higuain a egalat repede (6), iar apoi românul şi-a reparat gafa, punctând pentru 2-1 (38). „Greşeli facem cu toţii. Chiricheş a greşit la început, la fel cum eu am ratat un gol gata făcut“, a spus mijlocaşul Lorenzo Insigne chiar în pauza întâlnirii. 

„Chiricheş a făcut o greşeală care e, de asemenea, şi greşeala mea. Pentru că la jocurile şcoală, dacă fundaşii centrali ies cu minge lungă, primesc penalty. Asta i-am cerut lui Chiricheş, să nu iasă cu minge lungă. Şi am avut 169 de verticalizări, cu 81% rată de succes. Am fost curajoşi şi nu ne-am pierdut capul. Nici Chiricheş n-a făcut-o“, a comentat tehnicianul Maurizio Sarri.

Ei au gafat sau n-au făcut nimic

*Cosmin Moţi (Ludogoreţ) – A marcat un autogol (3) în debutul jocului Pirin – Ludogoreţ, scor 1-3, însă gafa sa n-a încurcat liderul din Bulgaria.

*Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina) – A luat patru goluri în AS Roma – Fiorentina, scor 4-1.

*Costel Pantilimon (Watford) – A rămas pe bancă în Watford – Leicester, scor 0-1.

*Dragoş Grigore (Al-Sailiya) – A fost, titular, ca de obicei, în Qatar şi a luat un „galben“ în Al-Ahli – Al-Sailiya, scor 1-2.

*Alex Maxim (Stuttgart) – A fost introdus din minutul 81 în victoria „şvabilor“, scor 5-1, cu Hoffenheim. 

*Gabi Torje (Osmanlispor) – A fost introdus, în minutul 67, pentru formaţia din Ankara.

*Lucian Sânmărtean (Al-Ittihad) – Integralist în Al-Ittihad – Al-Fateh, scor 0-0, rezultat în urma căruia formaţia gazdă, pregătită de Victor Piţurcă, a ratat şansa trecerii pe locul 1 în campionat.

*Andrei Prepeliţă (Ludogoreţ) – A jucat, în ultimele 12 minute, în victoria liderului din Bulgaria.

Cei mai buni marcatori ai naţionalei în străinătate

1. Claudiu Keşeru (Bulgaria) - 13 goluri 

2. Florin Andone (Spania, Liga a II-a) - 12 goluri

3. Raul Rusescu (Turcia) - 9 goluri

4. Bogdan Stancu (Turcia) - 6 goluri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite