Gigi Becali: „Mă declar biruit. Am terminat-o cu fotbalul”. Anunță că se retrage, învins de „structurile din spate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-a războit la televizor cu toată lumea după ce FCSB a fost învinsă de Rapid cu 1-0, Gigi Becali a organizat luni o conferință de presă prin care anunță că renunță la echipa roș-albastră. Dacă ar fi prima dată, poate l-am crede, dar finanțatorul vicecampioanei a devenit un fel de Petrică din celebra fabulă cu lupul.

Gigi Becali spune că iese din fotbal și își vede de viața lui. Foto Sportpictures
Gigi Becali spune că iese din fotbal și își vede de viața lui. Foto Sportpictures

Cert este că, de data acesta, Gigi Becali are dreptate să se plângă de arbitraj, după ce ”centralul” Horațiu Feșnic a tolerat intrările extrem de dure ale gazdelor. „Am terminat. Ies din fotbal. Nu mă mai interesează. Am 65 de ani... Nu mai pot. Ce a făcut Feșnic a pus capac. Ar trebui să fie numit «Întuneric». Eu ies din fotbal. Din cauza lui ies.

Așa ceva nu se poate. Am făcut o socoteală. 10 milioane înainte, 10 acum, vreo 3 milioane majorare de capital. Dacă dă cineva 25 de milioane, eu ies din fotbal. Nu am cum să contracarez nedreptatea și minciuna. Nu am cum să-i biruiesc. Sunt prea puternici, au prea multe structuri în spate. Ambii sunt ai lui Băsescu. Nu pot să o scot la capăt cu ei”.

Eu mă retrag. Îmi văd de viața mea. E inadmisibil ce a făcut Feșnic! Cum să mai joci fotbal?

Gigi Becali spune că clubul său nu va mai fi reprezentat în relația cu Federația Română de Fotbal: ”Azi am semnat ieșirea din toate funcțiile de la club. Tot ce înseamnă reprezentarea cu FCSB cu FRF nu va mai fi. Să facă ei ce Adunări Generale vor. Vali Argăseală nu mai merge la Comitetul Executiv ca să fim sclavi”.

Finanțatorul FCSB îl regretă pe fostul conducător al FRF Mircea Sandu și îl acuză pe actualul, Răzvan Burleanu, că nu se consultă cu cluburile când se iau decizii. ”«Te oblig să joci cu un jucător sub 21 de ani. Că sunt stăpân». Bine... Nu am ce face. Asta e tiranie. Nu o suport. Nu am ce căuta în tiranie. M-au biruit. Am fost obligat să fac fotbal feminin...

Acum spune «Aduc pe Vassaras. Eu, Comitetul Executiv». Întreabă-ne pe noi dacă vrem. «Pun eu antrenor la națională». Întreabă-ne și pe noi, din Comitetul Executiv. Lumea îl condamnă pe Mircea Sandu, dar ne avea o eleganță și o înțelepciune. Ne întreba”.

Dacă-l prindea pe Coman, îi rupea piciorul definitiv, pe toată viață îl distrugea.. Iar Feșnic era la 3 metri

Alte declarații marca Gigi Becali

  • Vine Vassaras și stă prin Grecia și ia banii la mișto că suntem noi proști. Bine, mă, sunt toți proști. Eu nu mai sunt. Sunteți oameni de nimic, care nu au demnitate. Am terminat-o cu voi. ”
  • „Nu mă pot lupta cu tirania. M-am luptat, am făcut și pușcărie. Am intrat în foc ca prostul. Dar eu nu mai am treabă cu ei. Ei au puterile statului de partea loc”.
  • „Nu știu ce să mai fac cu echipa. O pun pe numele surorii și o vând. Nici la meciuri nu mă mai uit. O să stau la Biserică. O să-l spun pe MM Stoica. El va comanda totul. Va fi omul meu de bază. Nu mă mai interesează nici schimbările. Voi întreba doar scorul. La revedere, băi Burleanu! Spală-te pe cap cu Feșnic, cu Vassaras, cu Vișan și Bodescu și cu toate mizeriile pe care le faci cu ai tăi. Ați câștigat Federația și o țineți cu tiranie. Eu mai vin când pleacă Burleanu și Vassaras”.
  • ”Aseară nu m-a luat somnul. Mi-am luat tensiunea. Era 16. Am zis «Gata!». Eu aveam tensiune 12. Ca piloții. Cum să fac eu tensiunea 16 din cauza unui derbedeu? De ce să trăiesc mai puțin? Renunț la fotbal și trăiesc mai mult. Ce-mi dă fotbalul? Sunt batjocura unor copii care iau bani de la mine.”
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite