Gică Hagi, mutări geniale și Farul vede grupele Conference League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Hagi a sacrificat începutul de campionat pentru a realiza cea mai mare performanță a sa la nivel de antrenor: calificarea în grupele unei competiții europene. Pe lângă o experiență bună pentru jucătorii săi, Farul se bate cu finlandezii de la HJK Helsinki și pentru o sumă enormă, 2,9 milioane de euro, o adevărată gură de oxigen pentru o echipă susținută financiar în mare parte de antrenorul său.

Constantin Budescu, o clasă peste coechepierii săi. Foto Sportpictures
Constantin Budescu, o clasă peste coechepierii săi. Foto Sportpictures

În prima repriză, campioana României și cea Finlandei s-au anihilat reciproc, astfel că fazele de poartă au lipsit cu desăvârșire. Doar Budescu a încercat ceva, având un șut bun din lovitură liberă scos de portar. În rest, o zbatere timidă a lui Rivaldinho, care a reușit în mai multe rânduri să-și irite și coechipierii, și spectatorii, și pe antrenorul Gică Hagi.

Partea a doua a început bine pentru HJK Helsinki. Toivo a marcat un gol ciudat, după un corner, fază în care Sârbu și portarul Aioani s-au făcut de râs. Surprinzător, reușita finlandezilor i-a trezit pe constănțeni. Cinci minute mai târziu, Constantin Budescu a fost aproape de golul etapei din Conference League, când a reluat, cu spatele la poartă, de la 16 metri, mingea ștergând bara laterală a oaspeților.

Gică Hagi, fericit după o victorie care duce farul mai aproape de grupe. Foto Sportpictures
Gică Hagi, fericit după o victorie care duce farul mai aproape de grupe. Foto Sportpictures

A fost faza care a anunțat golul egalizator: același Budescu a pasat excelent pentru Rivaldinho, brazilianul punctând la colțul lung, exact când fanii se întrebau de ce nu a fost ales pentru schimbări. Mare inspirație pentru Gică Hagi să-l păstreze în teren!

Iar Budescu-show a continuat cu o altă execuție magistrală a veteranului Farului, care a șutat din prima, puțin pe lângă (67). Iar Rivaldinho l-a imitat 8 minute mai târziu, mingea ocolind poarta celor de la HJK Helsinki. Brazilianul a avut iar șansa de 2-1 (79), a șutat cu sete, însă nu a prins cadrul porții oaspeților.

Rivaldinho a fost în sfârșit schimbat, cu Mihai Popescu, o mutare genială a lui Gică Hagi. Pentru că, la doar 10 secunde după ce a intrat pe teren, fotbalistul Farului a înscris la prima atingere a mingii, din 5 metri, după o centrare lungă a lui Constantin Budescu: 2-1! 

Returul se joacă joi, 31 august, la Helsinki.

Farul - HJK Helsinki 2-1 (0-0)

Au marcat: Rivaldinho (59), Mihai Popescu (84)/ Toivio (50)

Farul: Aioani - Sîrbu, Larie, Boli, Kiki - Artean, Nedelcu, T. Băluță - Ad. Mazilu, Rivaldinho, Budescu. Rezerve: Buzbuchi - M. Popescu, Queiros, Vînă, L. Munteanu, Vianna, Andronache, Carnat, Grameni, Marins, Dussaut. Antrenor: Gică Hagi

HJK Helsinki: Maenpaa - Toivio, Tenho, Halme - Soiri, Peltola, Kanellopoulos, Ollila - Hostikka, Radulovic, Heskinen. Rezerve: Ost, Ramula - Hamalainen, Da Graca, Riski, Bande, Olusanya, Tanaka, Hetemaj. Antrenor: Toni Korkeakunnas

Stadion: „Academia Hagi”, Ovidiu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite