George Pușcaș joacă pentru națională sau pentru el? Declarații impertinente și bucurie exagerată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

”Tricolorii” au obținut o victorie frumoasă contra Bosniei, în Liga Națiunilor, dar, per total, rămânem cu amărăciunea unei retrogradări istorice în eșalonul 3 al fotbalului european. De aceea, atacantul George Pușcaș a surprins cu bucuria sa deșănțată, nejustificată chiar dacă a înscris de două ori contra foștilor iugoslavi.

George Pușcaș a marcat de două ori împotriva Bosniei. Foto Arhivă Adevărul
George Pușcaș a marcat de două ori împotriva Bosniei. Foto Arhivă Adevărul

Edi Iordănescu începe să creeze un grup cu care să atace preliminariile Euro 2024, dar mai are de lucrat la formarea unei echipe în adevăratul sens al cuvântului. Cuvinte ca altruism ori grup unit trebuie să fie introduse și în vocabularul lui Pușcaș. Deocamdată, atacantul are încă mentalitatea fotbalistului român: mă scot dacă marchez eu, nu contează ce face echipa.

Nu are ce să-și reproșeze 

De altfel, după partida România - Bosnia, Pușcaș a făcut declarații care dovedesc pune mai mult preț pe el și mai puțin pe echipa națională: Criticile nu mă afectează. Nu sunt o persoană care să citească presa. Sunt imun la asta. Îmi plac criticile constructive. Ei sunt în fața televizorului, eu sunt pe teren și trebuie să fac tot ce pot. Cu siguranță puteam lua altă decizie (n.r. în meciul cu Finlanda, când, în loc să-I pasesze lui Cordea, liber, a preferat să dribleze și a pierdut mingea), dar așa am decis în acel moment. Nu am ce să îmi reproșez, doar să încerc să fac mai bine”.

Fostul selecționer Victor Pițurcă e supărat pe George Pușcaș. Foto Arhivă Adevărul
Fostul selecționer Victor Pițurcă e supărat pe George Pușcaș. Foto Arhivă Adevărul

George Pușcaș, marcatorul unei „duble” în  meciul cu Bosnia, n-a fost foarte afectat de retrogradarea echipei naționale a României în Liga C și a explodat de fericire la finalul partidei de pe stadionul din Giulești, fapt pentru care nu a fost iertat de fostul selecționer Victor Pițurcă. „La echipa națională e vorba și de conduită. Faza derulată cu Pușcaș în Finlanda denotă că ceva nu e în regulă. E inadmisibil ca pe final să ai șansa să dai o pasă simplă decisivă și tu să te duci singur. A dat «dublă» cu Bosnia, dar mai bine nu marca și pasa acolo în Finlanda și câștigam”, a declarat Victor Pițurcă la Pro Arena. 

„Dacă te bucuri în astfel de momente, înseamnă că ai o problemă”

Mihai Stoica a observat aceeași problemă: Dacă știai că ai retrogradat, măcar abține-te să te bucuri. Dacă te bucuri în astfel de momente, înseamnă că ai o problemă. E înfiorător ce se întâmplă. Pușcaș nu poate păcăli pe nimeni! Face gesturile astea... El, marele fotbalist de la națională”.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite