România a picat în divizia C din Liga Națiunilor. Stoichiță, reacție halucinantă: „Păi, cum, am retrogradat?!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a obținut o victorie de orgoliu în fața Bosniei, scor 4-1, dar a încheiat pe ultimul loc grupa și a retrogradat în divizia C din Liga Națiunilor. Iar federalii ridică habarnismul la rang de artă. Exemplul perfect e Mihai Stoichiță, cu titulatura pompoasă de Director al Comisiei tehnice a FRF, în fapt omul cu glumele din jurul naționalei.

Mihai Stoichiță sau imaginea eșecului fotbalului românesc. Foto Arhivă Adevărul
Mihai Stoichiță sau imaginea eșecului fotbalului românesc. Foto Arhivă Adevărul

Mihai Stoichiță a intrat în direct imediat după partida România - Bosnia și s-a chinuit să explice că, totuși, Liga Națiunilor nu e o competiție așa de importantă pe cât se crede. Iritat, fostul internațional Basarab Panduru nu a mai rezistat și l-a întrerupt. Iată dialogul halucinant dintre cei doi, la OrangeSport:

Stoichiță: Acum îmi spuneţi că am retrogradat. Păi, cum, am retrogradat?! Am rămas în aceeaşi grupă se pare, nu?! Ceva de genul ăsta. Nu cred că am retrogradat, nu ştiu care e regulamentul. Urna a treia, am căzut în urna a treia. Aia e mergem, mai departe. O să meargă mai departe Edi, pentru că aşa vrea federaţia.

Panduru: Lămureşte-mă şi pe mine, te rog frumos, cum nu am retrogradat? Nu înţeleg.

Stoichiță: Am rămas în urna a treia.

Panduru: Tu vorbești că nu am retrogradat din urna a 3-a pentru preliminariile Euro 2024? Eu zic de Nations League!

Stoichiță: Da.

Panduru: Aia nu se schimbă, dar aici am retrogradat, vom juca în divizia C (n.r. în Liga Națiunilor).

Stoichiță:  Dacă vreţi voi, am retrogradat, da, dar noi suntem în aceeaşi urnă. Peste 2 ani va fi din nou o ediție de Liga Națiunilor. Până atunci, poate consolidăm echipa și promovăm en-fanfare. Poate o să vedem așa lucrurile.

În acel moment, s-a dat legătura la stadion unde urma să vorbească Edi Iordănescu în conferința de presă. Fără să realizeze că încă se mai aude pe post, Basarab Panduru a întrebat în studio: „De ce nu i-ai zis, mă, asta și lui Boloni?”.

Ladislau Boloni, cu care Federația a fost în negocieri înainte de Iordănescu jr, nu a devenit antrenorul echipei naționale după ce a refuzat o clauză pusă de FRF potrivit căreia postul său ar fi depins de rezultatele din actuala ediție de Nations League.

Acum, Stoichiță s-a făcut că uită de acele momente: „Dacă stau bine să mă gândesc, am fost peste Finlanda și Bosnia în această campanie. Nu știu ce s-a întâmplat cu Muntenegru. Dacă mă întrebați pe mine, consider că mă întrebați într-un mod particular... O să mergem mai departe cu Edi, dacă dorește Federația. Sunt foarte multe lucruri pe care le punem în balanță. Același lucru s-ar fi întâmplat și cu Boloni. Chiar dacă ar am fi terminat pe același loc, ar fi fost în aceeași situație ca în cazul lui Edi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite