Gata cu handbalul în România: Nu se mai joacă niciun meci după o şedinţă furtunoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu a ratat titlul cu CSM în sezonul trecut, terminând pe 2, după SCM Râmnicu Vâlcea, iar acum rezultatul s-a repetat, de această dată, din cauza pandemiei
Cristina Neagu a ratat titlul cu CSM în sezonul trecut, terminând pe 2, după SCM Râmnicu Vâlcea, iar acum rezultatul s-a repetat, de această dată, din cauza pandemiei

Pandemia de coronavirus şi o hotărâre luată de Federaţia Europeană au dat peste cap planurile celor care conduc handbalul în România.

Federaţia Română de Handbal (FRH) a tot încercat să „resusciteze“ actualul sezon, atât la feminin, cât şi la masculin, programând meciuri, între 14 şi 28 iunie. Planurile forului condus de Alexandru Dedu au fost năruite însă, în mod oficial.

Concret, Federaţia Europeană de Handbal (EHF) le-a comunicat celor de la FRH că va trebui să comunice numele echipelor participante în viitorul sezon al Ligii Campionilor până la 1 iunie. Ceea ce înseamnă că disputarea partidelor rămase din campionatul intern după această dată va fi inutilă, din moment ce clasamentele de după 1 iunie nu vor mai conta în desemnarea formaţiilor care ne vor reprezenta în următorul sezon al Ligii Campionilor. 

Drept urmare, după o şedinţte între şefii FRH şi reprezentanţii cluburilor s-a votat, în unanimitate, ca actuala stagiune să fie încheiată, iar următoarea să înceapă tot cu câte 16 formaţii, atât la masculin, cât şi la feminin.

De acum, FRH trebuie să stabilească modul în care va desemna echipele participante în Liga Campionilor şi sistemul de promovare, atât în campionatul masculin (Liga Zimbrilor), cât şi în întrecerea feminină (Liga Florilor). Cel mai probabil, deciziile vor fi luate în cadrul şedinţei programate pentru data de 18 mai. 

Cert e că preşedintele Alexandru Dedu vrea să facă demersurile necesare pentru ca România să primească un wild-card pentru Liga Campionilor, atât la băieţi, cât şi la fete. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, vom avea două formaţii în Ligă la fete, liderul SCM Râmnicu Vâlcea şi ocupanta locului 2, CSM Bucureşti. Iar la masculin, liderul Dinamo ne va reprezenta, încă o dată, în cea mai tare competiţie intercluburi.

Cum arăta calendarul competiţional gândit de şefii FRH

Liga Zimbrilor (masculin)

*14 iunie: Etapa a 24-a

*18 iunie: Etapa a 25-a

*21 iunie: Etapa a 26-a

*28 iunie: Restanţele Turda – Dinamo (Etapa a 10-a) şi Poli Timişoara Buzău (Etapa a 23-a).

Cupa României 

*24-25 iunie: Turneul Final Four

Liga Florilor (feminin)

*24 iunie: Slobozia – CSM Bucureşti

Cupa României 

*16 iunie: Sferturile restante Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila şi CSM Bucureşti – CSM Slatina

*20-21 iunie: Final Four

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite