Fotbalul a rămas fără legende! Nume mari ale sportului rege au murit în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eusebio, Alfredo Di Stefano sau Tito Vilanova sunt câteva dintre numele mari ale fotbalului internaţional care au murit în anul ce stă să se încheie.

Cel puţin patru nume mari de foşti fotbalişti a pierdut sportul rege în 2014, majoritatea dispărute din cauza bolii secolului, cancerul. Cel mai tânăr dintre cei decedaţi a fost Tito Vilanova, fost antrenor al Barcelonei.

Eusebio - 5 ianuarie

Eusebio da Silva Ferreira, în vârstă de 71 de ani, a murit pe 5 ianuarie 2014 din cauza unui stop cardiorespirator. Premergător decesului, Eusebio fusese spitalizat de mai multe ori din cauza unor acute probleme de sănătate. Supranumit "Pantera Neagră", Eusebio s-a născut la 25 ianuarie 1942, în Mozambic. A evoluat timp de 15 ani la Benfica Lisabona, pentru care a marcat 638 de goluri în 614 meciuri. El a câştigat în 1965 Balonul de Aur.

Tito Vilanova - 25 aprilie

Fostul antrenor al Barcelona, Tito Vilanova, a murit la vârsta de 45 de ani, pe 25 aprilie, răpus de un cancer la glanda parotidă. Vilanova a preluat pe Barcelona în iunie 2012, dar în iulie 2013 a fost nevoit să renunţe la funcţia de antrenor din cauza problemelor grave de sănătate. El s-a tratat de nenumărate ori în străinătate, la clinci de specialitate din America, dar totul a fost în zadar.  În august 2012, Vilanova a fost la Bucureşti cu Barcelona, când echipa catalană a învins cu 2-0 pe Dinamo într-un meci amical disputat pe Arena Naţională.

Alfredo Di Stefano - 7 iulie

Un alt nume mare al sportului rege decedat în 2014 este Alfredo Di Stefano, fost jucător al lui Real Madrid, a murit pe 7 iulie la vârsta de 88 de ani. Decesul s-a petrecut într-un spital din Madrid, unde Di Stefano fusese internat din cauză că suferise un stop cardiac la ieşirea dintr-un local aflat în apropierea arenei Santiago Bernabeu. Fostul mare jucător a făcut parte din "echipa de aur" a lui Real Madrid, în perioada 1953-1963, cucerind de cinci ori Cupa Campionilor Europeni. Câştigător al Balonului de Aur în 1957 şi 1959, Di Stefano a cucerit de opt ori campionatul Spaniei şi a fost de cinci ori cel mai bun marcator din Primera Division.

Klas Ingesson - 29 octombrie

Printre cei plecaţi la ceruri în 2014 se numără şi fostul mare internaţional suedez Klas Ingesson, decedat din cauza unei maladii a sângelui la vârsta de 46 de ani. În cariera sa, Ingesson a jucat a făcut parte din lotul Suediei de la Campionatul Mondial din SUA, fiind adversarul României în sferturile Mondialului din 1994.

Nae Manea - 15 decembrie

Fostul jucător, antrenor şi oficial al Rapidului, Nae Manea, completează lista legendelor care au murit în 2014. Manea a decedat pe 15 decembrie, la vârsta de 60 de ani, din cauza unui cancer galopant la ficat. Fostul mare fotbalist s-a stins la două luni după ce a fost diagnosticat cu această cruntă maladie. Manea a jucat la Rapid în perioada 1973-1987, iar apoi a antrenat echipa giuleşteană în mai multe rânduri. În ianuarie 2014 el preluase funcţia de preşedinte al Rapidului, funcţie pe care a ocupat-o până la 3 octombrie, când a fost diagnosticat cu cancer.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite