Fed Cup: România Canada 3-2. Cum a fost Alexandra Dulgheru salvată de Nadal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Dalgheru a câştigat ambele meciuri de simplu din Fed Cup şi a ajutat România să revină în Grupa Mondială după 23 de ani. Însă puţină lume ştie că cea poreclită "Piţi" a trecut printr-un moment de cumpănă.

De când a început să joace tenis la nivel înalt, Alexandra Dulgheru a avut o problemă cu genunchii, care o dureau rău după meciurile mai lungi sau antrenamentele solicitante. Numai că problemele s-au acutizat în 2011, nu putea juca mai mult de două meciuri la un turneu şi atunci a căutat un medic recunoscut pentru tratarea afecţiunii. „Am vorbit cu Rafael Nadal atunci când mă dureau genunchii şi i-am spus că am nevoie de ajutor. Avea şi el probleme atunci şi mi l-a recomandat pe medicul lui”, a rememorat Alexandra acea discuţie.

Acum românca este pe locul 69 în lume

Ea a fost ajutată de fostul lider al clasamentului mondial, deşi acesta nu o cunoscuse până atunci. Astfel l-a cunoscut pe medicul lui Nadal, Mikel Sánchez, cel care îi ţinea şi lui problemele sub control. A urmat sfaturile acestuia, dar în martie 2012, la Indian Wells, s-a produs inevitabilul: s-a accidentat grav la genunchiul stâng şi a avut nevoie de operaţie. A stat în afara terenului 8 luni, timp în care a făcut zilnic şedinţe de recuperare sau controale periodice la cabinetul din Barcelona al medicului, acolo unde s-a întâlnit o dată şi cu Rafael Nadal, venit tot pentru consult.

Uşor-uşor, Alexandra a depăşit toate obstacolele. A revenit în circuit, a trecut peste alte câteva probleme medicale, printre care şi o operaţie la încheietura mâinii drepte şi a câştigat trei titluri ITF în ultimii doi ani. Mai mult, anul acesta a jucat finala turneului WTA de la Kuala Lumpur, a ajuns pe locul 69 în lume şi sâmbătă va juca pentru România, contra canadiencei Eugenie Bouchard, în barajul pentru Grupa Mondială I a Fed Cup.

   Nadal, Dulgheru şi doctorul Mikel Sanchez

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite