EXCLUSIV Unirea Urziceni revine în fotbalul românesc din sezonul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe cât de surprinzător a apărut Unirea Urziceni în fotbal, pe atât de bizar a dispărut de pe firmament, prinsă într-un vârtej al afacerilor imobiliare derulate de Dumitru Bucşaru.

Modelul de succes care a funcţionat perfect între 2006 şi 2010, când Unirea a ajuns din liga secundă până în Liga Campionilor, acolo unde a făcut 8 puncte, e greu de copiat în fotbalul românesc, dar dincolo de acest aspect, numele Unirea era poate singurul care creea emoţie într-o urbe cu 14.000 de locuitori, care până anul trecut n-avea nici semafor.

Tocmai de aceea, Primăria oraşului vrea ca din vară să readucă fotbalul în oraş. Modalitatea este preluarea formaţiei Unirea Manasia, care acum activează în liga a 4-a. Sau cel puţin aşa gândeşte edilul localităţii, care nu ştie că Urziceniul are rezervat un loc în liga a treia, după dizolvarea din 2011. “Bugetul nu ne permite să ne răsfăţăm financiar, dar lumea îşi doreşte o echipă de fotbal aici”, a declarat Constantin Sava. Obiectivul ar fi ca echipa să ajungă să joace în liga secundă, pentru că la ce a fost odată la Urziceni nu se mai gândeşte nimeni. “Domnul Bucşaru nu mai vrea să investească în fotbal, iar fără un patron puternic n-ai cum să faci performanţă”, crede primarul.

“Lupul Singuratic” e cel mai fericit din lume

Revenirea Unirii Urziceni îl va face cel mai fericit om din lume pe celebrul suporter poreclit Lupul Singuratic. De când a dispărut fotbalul din oraş, Leonard Constantin  nu mai are pe cine să susţină, chiar dacă iubeşte fotbalul la nebunie. El a povestit şi cum şi-a ales această poreclă. “Dan Petrescu era cu băieţii după ce echipa a câştigat campionatul, la o petrecere în Bucuresti, iar jucătorii erau stingheri, fără vlagă. Dan s-a ridicat şi aproape că s-a răstit la ei “fiţi mă veseli, că voi sunteti lupi, sunteţi lupii singuratici”. Şi atunci mi-a rămas în cap, numele ăsta lupul singuratic. Apoi, când nu mai erau rezultate, nu mai veneau spectatorii şi la un moment dat am rămas singur m-am gândit să-mi fac un banner cu lupul singuratic, că doar a rămas singur, nu?”, a povestit cel mai înfocat fan al Unirii. El are acasă un adevărat arsenal de suveniruri din fotbal. Fulare, tricouri, fanioane care reprezintă locurile pe unde acesta a umblat.


Palmaresul Unirii

1 titlu de campioană (2009)
vice-campioană (2010)
finalista Cupei (2008)
8 puncte în Liga Campionilor

Unde au ajuns foştii campioni

Arlauskis (Rubin Kazan/ Rusia)
D. Tudor (retras)
Epaminonda (FCM Tg Mureş / Liga a II-a)
Galamaz (Anorthosis/Cipru)
Maftei (CFR Cluj)
Bordeanu (FC Botoşani/ Liga a II-a)
Mehmedovici (FC Taraz/ Kazahstan)
Bruno Fernandes (Alki larnaca /Cipru)
Todoran (fără echipă)
Pădureţu (FCM Tg Mureş /Liga a II-a)
Frunză (CF Brăila)
T. Bălan (fără echipă)
Varga (fără echipă)
Brandan (Lianoling /China)
Apostol (Dunărea Galaţi / Liga a II-a)
Rusescu (Steaua)
Onofraş (CSMS Iaşi)
Bilaşco (fără echipă)
Dănălache (Jiangsu/China)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite