Emma Răducanu şi-a luat antrenor rus. Parlamentar britanic: „O adevărată ruşine!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Jucătoare​a britanică de origine română Emma Răducanu (19 ani, locul 10 WTA) a stârnit furie în Parlamentul britanic după ce l-a angajat pe Dmitri Tursunov, antrenorul rus care a mai pregătit-o în trecut pe Anett Kontaveit (26 de ani, locul 2 WTA).

Decizia campioanei de la US Open 2021 de a-şi angaja un antrenor rus a fost criticată dur în Parlamentul Regatului Unit! Politicienii din Marea Britanie spun că tânăra de origine română va fi folosită în propaganda Kremlinului, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

Parlamentarul britanic Chris Bryant a sfătuit-o pe Emma Răducanu să renunţe la această numire: „Kreminul va prezenta asta ca o lovitură şi un indiciu că Regatului Unit nu-i pasă cu adevărat de războiul din Ucraina, aşa că va fi o adevărată ruşine dacă Emma merge mai departe cu această numire!”, a afirmat Bryant, potrivit The Guardian.

Dimitri Tursunov s-a născut Rusia, dar şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii sale în Statele Unite, scrie ProSport

Emma Răducanu va fi însoţită de Dmitri Tursunov în sezonul de hard american, iar primul turneu la care va participa tânăra sportivă va fi cel de la Washington (1 – 7 august). Răducanu va juca apoi la Toronto şi Cincinnati, dar şi la US Open

Dmitri Trusunov a părăsit-o pe estona Anett Kontaveit după Roland Garros, din cauză că paşaportul rusesc al antrenorului nu îi permitea să călătorească, iar multe ţări nu-i acordau viză.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite