Emma Răducanu, jucătoarea britanică cu origini româneşti, a câştigat US Open la doar 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emma Răducanu, campioana US Open 2021 / Foto: Getty Images
Emma Răducanu, campioana US Open 2021 / Foto: Getty Images

Jucătoarea britanică cu origini româneşti Emma Răducanu, 18 ani, locul 150 WTA, venită din calificări, a câştigat, sâmbătă, turneul US Open, învingând în finală o sportivă la fel de tânără, canadiana Leylah Fernandez, 19 ani, locul 73 WTA. Ca urmare a performanţei de la US Open, britanica va urca pe locul 23 WTA.

GALERIE FOTO

Emma Răducanu a început perfect finala de la US Open şi a câştigat primele două game-uri, al doilea pe serviciul advers. Leylah Fernandez a dat, însă, semne de revenire în game-ul trei, când a făcut rebreak-ul, confirmat în game-ul patru, pe care l-a câştigat şi a egalat la doi.

Au urmat alte cinci game-uri echilibrate, în care fiecare sportivă şi-a câştigat serviciul, dar Emma a reuşit să se desprindă decisiv la 5-4, când s-a impus pe serviciul advers, ceea ce i-a adus primul set, informează digisport.ro.

Emma Răducanu a început şi setul doi cu game câştigat, însă ulterior Leylah Fernandez a trecut la controlul jocului şi s-a impus în următoarele două game-uri.

De la 2-2, însă, Emma Răducanu a revenit în control, a dominat categoric schimburile şi a câştigat următoarele trei game-uri. La 5-2, Leylah Fernandez a arătat că nu este dispusă să renunţe uşor la titlu şi a făcut un game solid, pe care l-a câştigat, după ce a salvat două mingi de turneu avute de Emma Răducanu. Următorul game a fost unul dintre cele mai tensionate ale partidei. Leylah Fernandez se afla în control până la 30-40, când Emma Răducanu a avut nevoie de un time-out medical, pentru că sângera după ce s-a lovit cu genunchiul de suprafaţa de joc. Revenită după time-out, jucătoarea britanică a reuşit să salveze două mingi de break şi şi-a fructificat şansa de a câştiga meciul în stil de mare campioană, cu as.

Emma Răducanu s-a impus, astfel, în finala de la US Open cu Leylah Fernandez, 6-4, 6-3, şi a câştigat titlul la Flushing Meadows fără set cedat. Sportiva care reprezintă Marea Britanie, al cărei tată este român, a devenit primul jucător, indiferent de gen, care câştigă un turneu de Grand Slam în Era Open venind din calificări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite