Elveția - România: Edi Iordănescu, convocare-surpriză la națională. Un fundaș lateral a fost chemat de urgență

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecționerul Edi Iordănescu l-a chemat la prima reprezentativă, pentru meciul cu Elveția, pe Valentin Țicu (22 de ani), fundașul lateral de la Petrolul. Fotbalistul ploieștenilor se afla în cantonament cu naționala României U21, fiind convocat de selecționerul Emil Săndoi pentru Campionatul European de Tineret care va debuta în curând.

Valentin Țicu, soluție de avarie pentru națională. Foto frf.ro
Valentin Țicu, soluție de avarie pentru națională. Foto frf.ro

Țicu se va alătura astăzi lotului echipei mari și a fost chemat de urgență pentru a suplini absența lui Mario Camora, care s-a „rupt” în Kosovo, dar și pentru că Andrei Rațiu și Raul Opruț suferă ușoare accidentări.

”Având în vedere că trei fundași laterali acuză probleme medicale, Andrei Rațiu, Mario Camora și Raul Opruț, iar șansele ca măcar unul dintre ei să fie recuperat până la ora jocului din Elveția sunt minime, selecționerul Edward Iordănescu a decis să îl cheme la echipa națională pe Valentin Țicu.

Fotbalistul în vârstă de 22 de ani se află în cantonamentul de la Mogoșoaia, acolo unde România U21 se pregătește pentru EURO U21. Țicu se va alătura lotului mâine, la Zurich, acolo unde vor ajunge și tricolorii în jurul prânzului”, a anunțat FRF într-un comunicat.

Ion Crăciunescu: Trebuia luat de la început

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu spune că petrolistul trebuia convocat de prima dată: ”L-a luat, dar nu trebuia să îl ia de prima dată? Vii cu un jucător de 37 de ani pe postul de fundaș stânga și nu încerci, măcar în grupa asta accesibilă? 

Pe respectivul, pe Țicu, de ce nu l-a luat de la început? Prindea și experiență, avea și niște jocuri. Vii cu Camora, de 37 de ani?!”, a declarat Ion Crăciunescu la DigiSport .

Elveția - România se joacă luni, de la ora 21.45 (Prima TV). „Tricolorii” se află pe poziția secundă în grupa de calificare la Euro 2024, cu două puncte mai puțin decât liderul Elveția. Primele două clasate se califică direct la Campionatul European de anul viitor, competiție găzduită de Germania.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite