Ei au fost cei mai buni fotbalişti ai primei jumătăţi a campionatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deac

Campionatul încă nu a luat sfârşit, dar cei mai valoroşi fotbalişti au ieşit în evidenţă din grupul mare de jucători din primul eşalon românesc. Bineînţeles, cei mai meritorii fac parte din loturile formaţiilor aflate în topul primei ligi

Prima parte a sezonului 2021-2022 s-a derulat oarecum fără surprize, atât în partea superioară a clasamentului, acolo unde FCSB a încercat să facă faţă forţei CFR-ului, cât şi în subsol, unde Dinamo are probleme şi trage cu dinţii pentru a rămâne în primul eşalon, singura şansă părând a fi faptul că FRF şi LPF vor să mărească numărul echipelor din prima divizie pentru a salva din nou de la retrogradare clubul din Ştefan cel Mare (ca şi acum doi ani). „Îmi place foarte mult cum joacă Sepsi, UTA şi Botoşani”, spunea Helmuth Duckadam. Totuşi, aşa cum observa şi fostul mare portar al Stelei, asta nu este de ajuns, echipele cu multe puncte sunt altele, CFR şi FCSB, formaţii la care joacă majoritatea fotbaliştilor care s-au evidenţiat în această jumătate de sezon.

Cel mai bun goalkeeper pare destul de uşor de ales, din moment ce echipa antrenată de Dan Petrescu are cele mai puţine goluri primite în Liga 1, opt. Având parte şi de o linie de fund ca un adevărat zid, Cristian Bălgrădean a reuşit să închidă destul de bine poarta, atât în campionat, cât şi în cupele europene. A fost prezent pe teren 17 partide, în care a primit doar 11 goluri (în toate competiţiile). Trebuie menţionat şi Mihai Aioani, de la Farul, portarul echipei lui Gheorghe Hagi fiind învins de 13 ori în 18 partide.

În zona din faţa portarului, o surpriză ar putea părea apariţia unui dinamovist, a lui Deian Sorescu. Fotbalistul din dreapta apărării „câinilor roşii” a jucat în 19 meciuri, fiind şi omul cu golurile pentru Dinamo, pentru care a înscris de opt ori, mai mult de jumătate din golurile întregii echipe. De partea cealaltă a liniei de fund ar trebui să apară Mario Camora, jucătorul cu 28 de apariţii pentru CFR în acest an. Între ei, ar putea fi aleşi doi dintre următorii fotbalişti: Andrei Miron (FCSB), Virgil Ghiţă (Farul), Andrei Burcă (CFR) sau Valerică Găman (FC U Craiova).

Aşa cum era de aşteptat, şi în zona de mijloc avem un jucător de la CFR, pe Ciprian Deac, poate cel mai bun fotbalist din campionat în acest moment, care a îmbrăcat tricoul ardelenilor de 36 de ori, marcând în toate competiţiile de 7 ori şi pasând decisiv de 9 ori. În linia de centru s-au mai evidenţiat francezul Malcom Edjouma, cu 4 goluri şi 2 assisturi pentru Botoşani, Dan Nistor, cu 3 goluri şi 4 pase decisive pentru FC U Craiova, şi basarabeanul Vadim Raţă, cu 6 goluri şi 3 assisturi pentru Voluntari.

În atac, s-au detaşat Jefté Betancor, cu 11 goluri, Andrei Ivan, cu 10 goluri, şi Florin Tănase, cu 9 goluri, cei trei dominând clasamentul golgheterilor. S-au mişcat bine şi Bogdan Rusu, atacantul celor de la Mioveni, care a marcat deja de 7 ori în acest campionat, şi Billel Omrani de la CFR, care are 7 goluri în toate competiţiile şi 4 assisturi.

Stoica şi-a ales favoriţii

Preşedintele FCSB a ales cel mai bun 11 din Liga 1, fără să-i includă aici şi pe jucătorii antrenaţi de Anton Petrea. Comentând pentru Telekom Sport, Mihai Stoica i-a menţionat pe Mihai Aioani (Farul), Deian Sorescu (Dinamo), Virgil Ghiţă (Farul), Paul Iacob (Chindia), Mario Camora (CFR), Ciprian Deac (CFR), Malcom Edjouma (Botoşani), Vadim Raţă (Voluntari), Billel Omrani (CFR), Elvir Koljic (FC U Craiova) şi Andrei Ivan (FC U Craiova).

Dinamo, cea mai slabă apărare

Echipa din Ştefan cel Mare este deziluzia primei părţi a acestui sezon, având mari şanse să retrogradeze în 2022. Formaţia antrenată de Flavius Stoican este pe penultimul loc în clasament, cu 12 puncte. „Câinii roşii” au şi cea mai slabă apărare din Liga 1, primind 43 de goluri. Din cauza asta, şi cei mai slabi jucători de pe linia de fund din această jumătate de campionat, pe baza indexului InStat, urmăriţi de gsp.ro, sunt de la „alb-roşii”: Geani Creţu, Deniz Giafer şi Răzvan Popa.

Golgheteri

Jefte Betancor (Farul) 11

Andrei Ivan (FC U Craiova) 10

Florin Tănase (FCSB) 9

Deian Sorescu (Dinamo) 8

Bogdan Rusu (Mioveni) 7

Assist-uri

Ciprian Deac (CFR) 7

Ronaldo Deaconu (Gaz Metan) 7

Dan Nistor (FC U Craiova) 4

Alexi Pitu (Farul) 4

Ion Gheorghe (Voluntari) 4

*date din toate competiţiile

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite