Drama israeliană, savurată de palestinieni: Situații diametral opuse care arată unitatea islamiștilor

0
Publicat:

Războiul din Orientul Mijlociu afectează și lumea sportului, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată când a izbucnit un conflict militar de amploare. Din păcate!

Susținere masivă pentru cauza palestiniană în lumea musulmană
Susținere masivă pentru cauza palestiniană în lumea musulmană

De această dată, echipele afectate sunt cele din Palestina și Israel. Diferența e că, dacă palestinienii nu sunt implicați în vreo campanie fotbalistică majoră la ora actuală, în schimb, pentru israelieni atacul terorist lansat de Hamas a venit fix când ei erau pe punctul de a obține o performanță istorică. Și anume calificarea, în premieră, la un Campionat European de fotbal! Deși participă în preliminariile acestei competiții, începând din 1996 – Israel a devenit membru UEFA din 1991 – naționala din „Țara Sfântă“ n-a fost niciodată atât de aproape de calificare ca în acest moment. Doar că datele problemei s-au schimbat radical și nu din motive fotbalistice!

FIFA și UEFA tocmai au anunțat programul meciurilor Israelului, când preliminariile Euro 2024 au intrat pe ultima sută de metri. Așa cum se vehicula de săptămâna trecută, israelienii vor avea un calendar sufocant, de-a dreptul:

*12 noiembrie: Kosovo – Israel (Priștina)

*15 noiembrie: Israel – Elveția (Teren neutru)

*18 noiembrie: Israel – România (Teren neutru)

*21 noiembrie: Andorra – Israel (Andorra la Vella)

Pe lângă acest program infernal, Israel mai are o problemă: găsirea unei țări care să-i găzduiască partidele cu Elveția și România. Vorbim despre o misiune dificilă, în condițiile în care, din motive de securitate, meciurile Israelului ridică mari probleme. De aceea, se vor și disputa cu porțile închise. Deocamdată, nu există nicio certitudine, ci doar speculații, fiind avansate variantele Cipru, Ungaria, Grecia și Germania.

Palestinienii, primiți cu brațele deschise

Dacă oficialii federației din Israel se chinuiesc, în acest moment, să rezolve problema disputării meciurilor cu Elveția și România pe teren neutru, în schimb, omologii lor palestinieni n-au astfel de dureri de cap. Pentru că din momentul în care a început războiul, naționala acestei țări a fost primită cu brațele deschise de lumea islamică. Așa s-a ajuns ca Algeria să fie desemnată drept țara gazdă pentru partida Palestina – Australia, programată pentru 21 noiembrie în preliminariile Mondialului din 2026. Algerienii au anunțat că nu doar că vor găzdui acest meci, dar vor și achita toate costurile aferente pentru deplasarea și cazarea palestinienilor în țara lor!

Meciul cu Australia e și singurul pe care palestinienii îl au de jucat „acasă“ în viitorul apropiat. În rest, ei mai au o partidă în deplasare, în aceeași campanie, contra Libanului. Această întâlnire va avea loc, la Sharjah, în Emiratele Arabe Unite pe data de 16 noiembrie. Apoi, în ianuarie 2024, palestinienii se vor muta în Qatar pentru Cupa Asiei, fiind într-o grupă cu Iranul, Emirate și Hong Kong.

uefa euro 2024

Preliminarii Euro 2024, grupa I

1. România 8 4 4 0 13-4 16

2. Elveția 7 4 3 0 20-8 15

3. Israel 6 3 2 1 7-7 11

4. Kosovo 7 1 4 2 8-8 7

5. Belarus 8 1 3 4 7-14 6

6. Andorra 8 0 2 6 3-17 2

*Primele două clasate vor merge la Euro 2024.

Programul grupei până la finalul campaniei

*12 noiembrie: Kosovo – Israel

*15 noiembrie: Israel – Elveția

*18 noiembrie: Belarus – Andorra, Elveția – Kosovo, Israel – România

*21 noiembrie: România – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo - Belarus

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite