Djokovici, luat la ţintă pe Twitter: Marele Kasparov l-a pus la punct printr-o postare acidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici, mai mereu în centrul unor situaţii controversate
Novak Djokovici, mai mereu în centrul unor situaţii controversate

Novak Djokovici (Serbia, 34 de ani, 1 ATP) e un jucător uriaş de tenis, care se pare că a fost înzestrat şi o cu superputere: de a nimeri, periodic, în mijlocul unor situaţii controversate.

Novak Djokovici traversează un an în care a păşit cu un scandal uriaş, fără precedent, pe tema excluderii sale de la Australian Open din cauza vaccinării.

Acum, când a trecut peste acel fiasco, Nole a anunţat că suferă de o boală misterioasă despre care Adevărul a scris aici. Vestea bună e că, dacă îşi va reveni şi va fi scutit de probleme medicale, sârbul va putea evolua atât la French Open (22 mai – 5 iunie), cât şi la Wimbledon (27 iunie – 10 iulie), următoarele două turnee de Grand Slam. Pentru că ambele întreceri au renunţat, între timp, la obligativitatea vaccinării pentru participanţi.

Deşi Djokovici a primit undă verde să meargă la Paris şi la Londra, pentru următoarele două întreceri majore, el s-a arătat revoltat de excluderea sportivilor din Rusia şi Belarus de la Wimbledon 2022. Şi a criticat decizia comunicată oficial de All England Club, redată de Adevărul aici.

Reacţia lui Djokovici l-a indignat pe Garry Kasparov (59 de ani), un opozant vocal al Kremlinului, încă înainte de declanşarea războiului din Ucraina. Fostul şahist, extrem de activ pe reţelele de socializare şi cu apariţii mediatice zilnice, de când a început invazia Ucrainei, l-a pus la punct pe Djokovici printr-o postare acidă pe Twitter.

Ce a scris Garry Kasparov?

*Poate că ruşii joacă pe baza clasamentului (n.r. – în turneele de tenis), însă ucid în funcţie de naţionalitate. Atleţii ruşi care nu condamnă războiul exterminării, declanşat de Putin în Ucraina, îl susţin prin tăcerea lor. Iar când un sârb face la fel e şi mai rău, având în vedere istoria.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite