Djokovici, formidabil: Imaginea anului în sport, la doi ani după prăbușirea sa la US Open VIDEO

0
Publicat:

La New York, Djokovici (Serbia, 36 de ani, 1 ATP) și-a întregit capodopera sportivă din 2023. După o victorie în minimum de seturi, 6-3, 7-6, 6-3, cu rusul Daniil Medvedev (27 de ani, 3 ATP). Dincolo de semnificația rezultatului, dată de anomaliile pandemice din 2022, deznodământul finalei a fost unul special și din alte puncte de vedere.

Novak Djokovici, triumfător
Novak Djokovici, triumfător

În primul rând, Djokovici a oferit răspunsul perfect, după ce i s-a cântat prohodul în tenis, în iulie, când a pierdut finala de la Wimbledon în fața lui Carlos Alcaraz (Spania, 20 de ani 2 ATP).

Apoi, finala de acum a fost o revanșă a lui Djokovici. Luată în fața lui Medvedev care, în 2021, i-a „furat“ șansa de a câștiga toate trofeele de Grand Slam în același sezon. Acum doi ani, după victorii la Australian Open, French Open și Wimbledon, Nole a fost spulberat de Medvedev la New York: 4-6, 4-6, 4-6. Și atunci, ca și acum, Djokovici a încheiat partida în lacrimi. Doar că motivele au fost total diferite. În finala din 2021, sârbul și-a acoperit fața cu prosopul și a plâns în hohote, devastat de șansa ratată.

Acum, după victorie, și-a luat fiica în brațe și a plâns cu ea de bucurie, oferind una dintre cele mai emoționante imagini din sportul mondial în 2023.

Când am devenit tată, una dintre dorințele mele a fost ca ei (n.r. - fiica sa de 9 ani și băiatul lui de 6 ani) să mă vadă câștigând trofee de Grand Slam și să realizeze ce se întâmplă. Mă simt binecuvântat că am reușit să-mi îndeplinesc această mare dorință“, a spus Nole după meci, potrivit Eurosport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite