Dinamo „respiră“ pe final de play-out: suporterii ei pot reveni pe stadion. Decizia oficială

0
0
Publicat:

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a suspendat, miercuri, parţial sancţiunile cluburilor Dinamo şi UTA care primiseră iniţial, câte patru meciuri fără spectatori şi 100.000 de lei penalitate financiară, în urma incidentelor de la meciul direct din etapa a 30-a a Superligii.

Suporterii dinamoviști vor putea asista, din nou, la partidele din Superliga
Suporterii dinamoviști vor putea asista, din nou, la partidele din Superliga

"SC Dinamo 1948 SA - Cerere de suspendare parţială a sancţiunii pronunţată în dosarul 116 / CDE / 2024 - În temeiul art. 37 alin.1 şi 2 din RD, admite cererea formulată de SC Dinamo 1948 SA şi dispune suspendarea parţială a executării sancţiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD. AFC UTA Arad - Cerere de suspendare parţială a sancţiunii pronunţată în dosarul 116 / CDE / 2024 - În temeiul art. 37 alin.1 şi 2 din RD, admite cererea formulată de AFC UTA Arad şi dispune suspendarea parţială a executării sancţiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD", se menţionează în soluţia comisiei publicată miercuri pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Comisia de Disciplină nu specifică exact pentru câte etape a redus suspendarea, însă clubul Dinamo a notat, miercuri, pe contul oficial de Facebook faptul că îi aşteaptă pe suporteri la stadion la următorul meci de pe teren propriu.

"Ne revedem pe stadion! Comisia de Disciplină a admis astăzi cererea clubului nostru de suspendare parţială a sancţiunii pronunţate în dosarul 116 / CDE / 2024, a anunţat Liga Profesionista de Fotbal (LPF)", informează clubul Dinamo.

Dinamo a disputat meciurile cu Petrolul şi Poli Iaşi fără spectatori, permiţând accesul doar copiilor, iar UTA cu FC Botoşani şi FC Hermannstadt. Dinamo va mai juca acasă partidele cu FC Voluntari (etapa a 7-a) şi UTA (etapa a 9-a), iar UTA pe cele Oţelul Galaţi (etapa a 6-a) şi FCU Craiova (etapa a 8-a).

Istoricul unui meci cu scandal

Cluburile Dinamo Bucureşti şi UTA Arad au fost sancţionate drastic, la 27 martie, de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal să dispute fiecare patru meciuri fără spectatori, în urma incidentelor de la meciul direct din etapa a 30-a a Superligii. Totodată, cele două cluburi au fost amendate cu câte 100.000 de lei. Conform acelei decizii, niciuna dintre cele două echipe nu ar mai fi jucat în play-out cu spectatori pe teren propriu.

Partida Dinamo - UTA Arad, scor 1-0, din etapa a 30-a a Superligii, ultima a sezonului regulat, a fost marcată de incidente între suporteri. Startul partidei a fost amânat din cauza materialelor pirotehnice aruncate pe suprafaţa de joc şi a unor bătăi între suporterii dinamovişti şi cei de la UTA Arad, ajutaţi de cei ai echipei de ligă secundă CSA Steaua.

Play-out, etapa a 4-a

Vineri

UTA – Hermannstadt 1-3

Sâmbătă

Voluntari – Oțelul Galați 1-1

Universitatea Cluj – Petrolul 1-2

Duminică

Botoșani – FC U Craiova 4-1

Dinamo – Poli Iași 1-0

Clasament

1. Hermannstadt 27p

2. Oțelul 27p

3. UTA 27 de puncte

4. U Cluj 26p

5. Petrolul 25p*

6. Voluntari 21p

7. Dinamo 19p*

8. Poli Iași 18p*

9. Botoșani 17p

10. FCU Craiova 17p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League. Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite