„Dictatorul“ Djokovici, fără milă la Australian Open: sârbul a dat de pământ cu un adversar de Top 20

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djokovici (36 de ani, 1 ATP) a fost victima „dictaturii medicale“ în 2022, când lipsa certificatului de vaccinare, un document ajuns între timp la coșul de gunoi peste tot în lume, l-a exclus de pe tabloul Australian Open. Răzbunarea sârbului după acest episod revoltător? A instaurat o „dictatură sportivă“ la următoarele sale prezențe la turneu la Melbourne!

Novak Djokovici
Novak Djokovici

Pentru că, în 2023, Nole a cucerit Australian Open, iar acum se află în sferturi. Calificarea de astăzi a venit după o veritabilă demonstrație de forță: 6-0, 6-0, 6-3 cu Adrian Mannarino (Franța, 35 de ani, 19 ATP). Partida a durat doar o oră și 46 de minute.

Pentru Djokovici – fără înfrângere la Australian Open de șase ani, din 2018! – urmează confruntarea din sferturi cu americanul Taylor Fritz (26 de ani, 12 ATP).

De remarcat că, astăzi dimineață, când Djokovici a dat de pământ cu adversarul său din optimi, pe tabloul masculin au fost eliminați doi jucători de Top 20 mondial. Vorbim despre grecul Stefano Tsitsipas (4 ATP) și de rusul Karen Khachanov (15 ATP).

Tsitsipas a fost răpus chiar de viitorul adversar al lui Djokovici, Taylor Fritz: 6-7, 7-5, 3-6, 3-6 după un duel de 3 ore și 4 minute.

Khachanov a cedat în fața italianului Jannik Sinner (4 ATP), favorit totuși, scor 4-6, 5-7, 3-6.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite