Dezvăluiri în premieră: cum au scăpat Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gica Popescu
Gica Popescu

Spre deosebire de „colegii lor de suferinţă“ în Dosarul Transferurilor, cei trei au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, ceea ce înseamnă că nu vor fi trimişi după gratii. Unul dintre ei şi-a „turnat“ colegii la procurori şi a fost răsplătit.

Curtea de Apel Bucureşti a tăiat în carne vie în Dosarul Transferurilor în care cei opt inculpaţi sunt acuzaţi că ar fi păgubit statul român cu milioane de euro. Cum? Falsificând sume de transfer şi „driblând“ plata impozitelor aferente. 

Iată pedepsele dictate împotriva celor implicaţi:

Ioan Becali - 8 ani de închisoare cu executare

Victor Becali - 7 ani de închisoare cu executare

Cristi Borcea - 7 ani de închisoare cu executare

George Copos - 5 ani de închisoare cu executare

Mihai Stoica - 4 ani de închisoare cu executare

Jean Padureanu - 3 ani de închisoare cu suspendare

Gica Popescu - 3 ani de închisoare cu suspendare

Gigi Netoiu - 3 ani de închisoare cu suspendare

Aceste pedepse nu sunt definitive şi au fost deja atacate de cei menţionaţi mai sus la recurs. Până atunci, Curtea de Apel Bucureşti a explicat, azi, de ce o parte dintre inculpaţi au scăpat mai uşor decât ceilalţi.

Pădureanu a „colaborat“

Din motivarea oficială a instanţei reise că, de exemplu, Jean Pădureanu şi-a „turnat“ colegii la procurori, aşa cum s-a speculat de mult timp în lumea fotbalului. Tocmai de aceea, preşedintele Gloriei Bistriţa a avut parte de o pedeapsă blândă.

Iată fragmente din motivarea instanţei:

Jean Pădureanu - Curtea va ţine seama şi de faptul că are o vârstă înaintată şi o stare de sănătate precară, a acoperit o parte din prejudiciu, iar prin declaraţiile sale, a contribuit la stabilirea situaţiei de fapt, chiar dacă acestea au fost ezitante sub aspectul laturii subiective.

Gică Popescu - În privinţa inculpatului Popescu Gheorghe va avea în vedere cariera sportivă de excepţie a acestuia, faptul că a acoperit o parte din prejudiciu, dar şi că a fost atras în activitatea infracţională de Becali Ioan.

Gigi Neţoiu - Referitor la inculpatul Neţoiu Gheorghe, va lua în considerare împrejurarea că a fost implicat doar în realizarea unui singur transfer, dar şi că acesta a deschis un cont cu suma de 116.064 lei asupra căreia s-a instituit măsura popririi în vederea recuperării prejudiciului.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite