Decăderea „zeilor“: cum au şocat Mourinho şi Guardiola Anglia prin discursul şi comportamentul lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guardiola - Mourinho
Guardiola - Mourinho

Atunci când Guardiola a semnat cu Manchester City, iar Mourinho a preluat Manchester United, toată lumea era convinsă că, în acest sezon, cei doi se vor bate la titlu în Premier League.

Ar fi fost reeditarea duelului din La Liga, acolo unde Barcelona lui Pep şi Realul lui „Mou“ au fost angrenate într-o luptă spectaculoasă pentru supremaţie, între 2010 şi 2013.

În Anglia însă, City a pornit cu şase victorii în primele şase etape, pentru ca acum să se scufunde precum Titanic, în timp ce United nici măcar n-a „decolat“ în lupta pentru titlu.

Etapa de weekend din Premier League a reconfirmat criza prin care trec formaţiile pregătite de Guardiola şi Mourinho. City a făcut 1-1, acasă, cu Southampton şi, chiar dacă a rămas pe locul 1, n-a mai bătut pe nimeni, în nicio competiţie, de cinci meciuri (trei remize, două înfrângeri). La United, criza e şi mai adâncă: duminică, echipa a fost zdrobită cu 4-0 de Chelsea pe „Stamford Bridge“, fiind condusă încă din minutul 1! În ultimele şase runde de campionat, Ibrahimovici şi colegii săi au obţinut o victorie, două remize şi trei înfrângeri. United e pe 7, la şase puncte de lider.

„Mou“ nu mai e special

Cu un astfel de bilanţ, care vine după demiterea de la Chelsea, în stagiunea trecută, e lesne de înţeles de ce lui Mourinho nu i se mai spune „The Special One“. După eşecul de pe „Stamford Bridge“, portughezul de 53 de ani a avut un discurs şocant, având în vedere că United tocmai fusese învinsă cu 0-4.

„Putem spune că echipa a jucat bine, dacă ştergem greşelile din apărare. Portarul lor a fost mai solicitat decât De Gea. Fundaşii lor au avut mai mult de muncă decât ai noştri. Dacă la 2-0, noi am fi marcat din ocaziile avute, altfel s-ar fi jucat. Aşa însă, au dat ei golurile de 3-0 şi 4-0“, şi-a început Mourinho analiza la BBC Sport.

Apoi, a dat vina pe jucătorii săi: „Meciurile de fotbal încep de la 0-0, însă meciul nostru cu Chelsea a început de la 1-0 pentru ei. De parcă am vrut să le dăm lor şansa de a juca, aşa cum vor ei. Când sunt comise greşeli individuale, e greu pentru antrenor. Noi am comis nişte greşeli incredibile în apărare“.

Fluierături pe „Etihad Stadium“

Guardiola a „reuşit“ să şocheze şi el presa după 1-1 cu Southampton. În primul rând, şi-a ţinut jucătorii în vestiar 50 de minute, iar, într-un final, când a apărut la conferinţă, şi-a explicat astfel întârzierea: „Vinul roşu a fost foarte bun, de aceea mi-a luat mai mult timp“.

Pep şi-a apărat tactica de a începe construcţia jocului din spate, prin fundaşii săi, chiar dacă din această cauză s-au luat două goluri în ultimele două meciuri. Mai întâi, a gafat portarul Bravo cu Barcelona, iar duminică a greşit stoperul Stones. „Nu aceste faze sunt problema noastră. Spre exemplu, în remiza cu Everton, am jucat extraordinar, dar am ratat două penalty-uri. Când vezi repriza a doua cu Southampton, îţi dai seama că fotbaliştii mei sunt foarte buni. Doar că eu trebuie să-i ajut să-şi atingă potenţialul maxim. Totul ţine de cum reacţionăm în anumite momente. Fotbalul e complicat, iar orice început e dificil“, a spus Pep.

De ce însă City a trecut de la şase victorii la rând în campionat la această serie de cinci meciuri în care n-a învins? Răspunsul l-a oferit tot Guardiola: „Aşa e în fotbal. Uneori, câştigi zece partide la rând şi apoi, brusc, nu mai reuşeşti să legi nici cinci victorii. Trebuie să accepţi asta“.

Fanii sunt însă de altă părere, dovadă şi reacţia lor duminică, atunci când au fluierat echipa la pauză, dar şi la final.

Ronaldo, cel mai slab start de sezon la Real
În Spania, granzii Real Madrid şi Barcelona sunt, aşa cum era de aşteptat, în lupta pentru titlu, însă surpriza neplăcută a venit din partea lui Cristiano Ronaldo. Starul Realului are cel mai slab start de sezon de când a ajuns la „galactici“. Ce-i drept, vorbim de un randament slab, după standardele foarte înalte ale lui CR7. În ultimele sale nouă partide la madrileni, Ronaldo a strâns „doar“ patru goluri şi patru pase de gol.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite