David Popovici, singura floare cu care se face primavară: Ce ne arată clasamentul Europenelor de nataţie FOTO

0
0
David Popovici a luat opt medalii de aur, în diferite concursuri internaţionale, doar în această vară
David Popovici a luat opt medalii de aur, în diferite concursuri internaţionale, doar în această vară

Ne agăţăm de performanţele formidabile ale puştiului de 17 ani, campion mondial şi european, cu 9 medalii cucerite doar în această vară. Din păcate, David Popovici e o excepţie în sportul românesc. Pentru că ne lipseşte sistemul sănătos din alte ţări.

Sportul românesc trăieşte o perioadă frumoasă în care rezultatele remarcabile au curs, la Europenele de canotaj, de nataţie, de tenis de masă şi atletism.

La Roma, la Europenele de nataţie, David Popovici (17 ani) a fost ales cel mai bun înotător al evenimentului, după cum Adevărul a scris aici. A fost o alegere firească, având în vedere că puştiul legitimat la CS Dinamo a cucerit două medalii de aur, la 100 şi 200 de metri liber, a stabilit un record mondial la seniori şi altul, la juniori.

Că David Popovici e un sportiv fenomenal nu încape discuţie. Problema e că, din păcate, el reprezintă o raritate în sportul românesc, subfinanţat, neglijat şi, de multe ori, fără ştiinţa creşterii tinerilor.

De altfel, chiar Europenele de nataţie de la Roma ne demonstrează că suntem foarte departe de performanţele altor ţări. Jurnalistul Adevărul, Ştefan Both, a distribuit clasamentul medaliilor la aceste Europene, în care în dreptul României figurează fix două medalii. Cele de aur cucerite de David Popovici. 

Când ne uitmă însă la vârful ierarhiei europene, cu Italia (35 de medalii dintre care 13 de aur), Ungaria (15 medalii dintre care 5 de aur) şi Marea Britanie (15 medalii dintre care 4 de aur) ne dăm seama că, în alte ţări, există nu un David Popovici, ci zeci de sportivi de elită care produce rezultate remarcabile.

Clasament
Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite