David Popovici, record mondial şi la 200 metri liber, bulversează specialiştii din nataţiei: „A uluit întreaga lume!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Popovici / FOTO Mediafax Foto

Românul David Popovici a stabilit un record mondial în proba de 200 metri liber din cadrul Campionatelor Europene pentru juniori de la Roma.

Vineri, după o calficarea fără emoţii în semifinalele competiţiei (1:50.01), David Popovici a acces în finală cu un timp excepţional, 1:45.26, performanţă ce reprezintă un nou record mondial, european şi al competiţiei de juniori. Marţi, în cadrul probei de ştafetă 4x100 m, probă unde România a obţinut medalia de argint. Popovici stabilise un record mondial la 100 m liber cu timpul 47,56 secunde.

Potrivit FRNPM, în Foro Italico Swimming Pool Complex, în cadrul finalei la 100 m liber, Popovici a obţinut medalia de aur cu timpul 47.30 secunde – nou record mondial de juniori (după cel realizat tot de el în urmă cu două zile), nou record european de juniori, nou record al competiţiei de juniori, cel mai bun rezultat din istoria înotului realizat la vârsta de 16 ani, dar şi cel mai bun timp mondial (seniori) în 2021 în proba de 100 m.

Finala de la 200 m liber este programată sâmbătă, 10 iulie 2021, de la ora 20:19, ora României.

Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, prezentă la competiţia din Italia, a lăudat performanţele lui David şi a vorbit despre obiectivele viitoare ale acestuia.

”A uluit întreaga lume! Nu există senior care participă în probele de 100 m şi 200 m liber la Jocurile Olimpice, să nu fi auzit în aceste zile de performanţele lui David Popovici. Povestea lui este una lungă, dar David nu a venit zilele acestea în performanţa mondială. El a început de acum doi ani, de când a câştigat trei medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European, unde a fost declarat sportivul competiţiei. dar, fiind foarte mic, nu prea a fost băgat în seamă de oamenii din afara acestui sport”, a spus Potec, la Digisport, într-o intervenţie telefonică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite